Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi ( LGS) kapsamında 6 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. MEB, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da LGS  sınav sonuçları ile "Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu"nu yayımladı. Rapora göre, LGS kapsamında merkezi sınav 6 Haziran'da başarıyla uygulandı. Merkezi sınava 1 milyon 38 bin 492 öğrenci girdi ve katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti.

İKİ OTURUMDA YAPILDI

LGS kapsamındaki merkezi sınavda öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru soruldu. Saat 09.30'da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri uygulandı.

İkinci oturum saat 11.30'da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezi sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.

97 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI

Sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 5,61'i, 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 62,17) ise 200-299 oldu.

İMAM HATİPLİ BİRİNCİLER

Bu yıl gerçekleşen sınavda 97 öğrenci tam puan alırken İmam Hatipli öğrencilerin başarısı da dikkat çekti. Elde edilen bilgilere göre Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Ortaokul'unda okuyan Furkan Şafak, Van-Özalp Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyan Hakan Şakar ve Siirt Kurtalan Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyan Suriyeli Muhacir Dlyar Safo 500 tam puan alarak birinciler arasındaki yerlerini aldılar.

Editör: TE Bilisim