İsrail, 1948 yılından beri legal olarak işgal ettiği topraklarda meşruiyetini arttırmaya yönelik açıklamalarına devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, resmi temaslarda bulunmak için gittiği Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada Filistin-İsrail meselesine ilişkin işgali meşrulaştıracak açıklamalarda bulundu.

"FİLİSTİNLİLERİN YAŞAMI İYİLEŞTİRİLMELİ"

Filistin-İsrail meselesinde iki devletli çözümden yana olduğunu dile getiren Lapid, "İki devletli çözümü desteklediğim bir sır değil. Maalesef şu anda bunun için mevcut bir plan yok. Ancak hepimizin hatırlaması gereken bir şey var. Bir Filistin devleti olacaksa, bu barışçıl bir demokrasi olmalıdır. Hayatlarımıza yönelik başka bir tehdidin inşasında yer almamız istenemez” ifadelerini kullandı.

Gelecekte barış olasılığını engelleyecek hiçbir adımın atılmaması ve Filistinlilerin yaşamlarını iyileştirmemiz gerektiğini vurgulayan Lapid, Filistin'in ekonomisinin inşası için katkı sunmaya hazır olduğunu kaydetti.

İSRAİL İMAJINI KURTARMAYA MI ÇALIŞIYOR?

Geçtiğimiz ramazan ayında Siyonist İsrail'in, Filistin topraklarındaki barbarlığı dünya kamuoyunda ses getirmiş, Amerika ve Batı'daki Yahudi lobileri bile İsrail'in Mescid-i Aksa saldırılarını kınamıştı. İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakanı Lapid'in Filistinlilerin yaşamlarını iyileştirme vurgusu İsrail'in işgali meşrulaştırarak uluslararası kamuoyunda imajını kurtarmaya mı çalışıyor sorularını akıllara getirdi. 

Lapid ayrıca AB ülkeleri arasında yeni bir sayfa açmaya çalıştığını sözlerine eklemesi, İsrail'in uluslararası alanda destek araması olarak yorumlandı. 

Editör: TE Bilisim