İlk olarak 2001 yılında Pro Evolution Soccer (PES) adı ile oyun dünyasına katılan oyun her sene geliştirilerek oyun severlere sunuluyor.İçerisinde lisanslı futbolcuların bulunduğu PES, oyunculara çevrimiçi de oynaya bilme imkanı da sunmaktadır. Futbolseverlerin en çok tercih ettiği oyunlar arasında yer alan PES'in 2022 versiyonunun ne zaman çıkacağı ise son zamanlarda sıkça araştırılmaya başlandı. Peki, PES 2022 ne zaman çıkacak? İşte habere dair tüm detaylar...

PES 2022 ÇIKIŞ TARİHİ NE ZAMAN?

Japon oyun firması Konami, geçtiğimiz yıl sürpriz bir açıklama gerçekleştirerek yeni bir PES 2021 oyununun piyasaya sürülmeyeceğini açıklamıştı. Bunun yerine PES 2022 için çalışacaklarını ve ortaya güzel bir oyun sunmak istediklerini dile getirmişlerdi. Konami'nin yeni oyun için 2 yıldır geliştirme sürecinde olduğu düşünüldüğünde beklentiler oldukça arttı. PES 2022 hakkında haberlerin yavaş yavaş ortaya çıkmasıyla beraber, Konami geçtiğimiz hafta sessiz sedasız PES 2022'nin demo sürümünü yayınladı. 

Oyunun resmi olarak ne zaman çıkış yapacağına dair herhangi bir bilgi paylaşılmazken edilinilen bilgilere göre oyunun Eylül 2022 de çıkması bekleniyor.

PES NASIL OYNANIR?

Pes oyunun oyun konsoluyla oynanmaktadır. Konsolun üzerindeki tuşların size bazı özellikler için yardım sağladığı görülüyor. D tuşu ile şut, S tuşu ile pas atabilirsiniz. Q tuşuyla oyuncu değiştirme yapmak mümkün. L3 tuşu ile oyuncuları yönlendirebilirsiniz. R1 tuşu ile oyuncuyu hızlandırabilirsiniz. X tuşu ile takım arkadaşlarınıza pas verebilirsiniz.  Üçgen tuşu ile takım arkadaşlarınıza ara pası verebilirsiniz. O tuşuna basarsanız orta açarsınız. Kare tuşuyla kaleye şut çekersiniz. Takımınızdaki oyuncuları konsol üzerindeki yön tuşuyla yönlendirebilirsiniz.  Konsol üzerindeki tuşları pek çok farklı kombinasyonla kullanarak farklı hareketler yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim