Dubai merkezli kumpas sonrası cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyalleri veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son mesajlarında “dünyaya seslenmesinin” arkasındaki detay ortaya çıktı.

ONLAR İŞARET EDECEK

CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceğini açıkladı. Adaylığın sadece başarı ve birikimle olmadığına dikkat çeken Savaş, “Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı aday yapacaklar.” dedi.

İLK O TEBRİK ETTİ

Geçtiğimiz ay Avrupa Birliği’ni kastederek “Bana söz verdiler” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Joe Biden’ı ingilizce bir metinle tebrik eden dünyadaki ilk muhalefet partisi lideri olarak tarihe geçmişti. Öte yandan Millet İttifakı’nda aday belirleme süreci Joe Biden’ın Ocak 2020’de New York Times’a yaptığı açıklamalarla başladı.

SIRTLARINI BİDEN’A DAYADILAR

Hedef tahtasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı koyan Biden, “Erdoğan’a karşı muhalefeti destekleyeceğiz” demişti. Ayrıca CIA’nın gölge kuruluşu Rand Corporation da, “ Türkiye’de milliyetçiliğin eğilimi raporu”nda da muhalefetin Erdoğan’a karşı oynaması gereken rolü açık açık ortaya koymuştu.

‘Adayımız Kılıçdaroğlu’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, “Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu” demiş, ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminden “Aday Millet İttifakı tarafından belirlenecek” şeklinde düzeltme gelmişti.

ABD ONU İSTİYOR

FETÖ firarisi Emre Uslu da 8 Aralık 2020’de yayınladığı videoda Amerika’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “iktidara getirmek istediğini hatta bir Körfez ülkesinin de bu iktidar değiştirme operasyonunun” fonlayacağını itiraf etmişti.

Editör: TE Bilisim