Medyascope, Serbestiyet, 140Journos, P24 gibi kuruluşlara yüz binlerce dolar gönderdiği deşifre olan Chrest Foundation ile ilgili yeni ayrıntılar gün yüzüne çıktı. Wikileaks tarafından ifşa edilen belgeye göre, vakfın başkanı Lou Anne King Jensen, Gölge CIA olarak bilinen Stratfor’a Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilgili mail attı.

KANDİL’İ MERAK ETMİŞ

2007 yılında sızan belgeye göre Jensen, mail de Stratfor’dan Kandil, Hakkari ve Mardin’deki Türk askerleri konusunda detaylı bilgi istedi. Mail de şu ifadeler kullanıldı: “Chrest Vakfı Başkanı, Güneydoğu Türkiye’de sahada bulunan personeli, arkadaşları ve bağlı kuruluşları ile o bölgedeki mevcut durum hakkında ek bilgi ve söz konusu bilgilerin fiyatını talep etmektedir. Özellikle Hakkari, Mardin, Kandil Dağı alanlarından bahsetti. Birlik hareketleri, olası güvenlik endişeleri ve gelişmeleri hakkında bilgi almak istiyor.”

ERDOĞAN’IN KOORDİNATLARINI VERDİ

Öte yandan Chrest Foundation’ın Başkanı Jensen’in Türk askeri hakkında bilgi istediği Gölge CIA Stratfor, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçuş rotasını FETÖ’cü darbecilere hedef göstermişti.

Masak yakaladı

CHREST Foundation’ın, PKK terör örgütüne olan desteği 2012 yılından MASAK tarafından tespit edilmiş, vakfın PKK’lı Umut Işığı Kadın Kooperatifi’ne yüz binlerce dolar para aktardığı raporlara yansımıştı.

Editör: TE Bilisim