2 ve 4 yıllık üniversite taban-tavan puanları nasıl? 2021 Üniversite yüzdelik dilimleri kaç? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Milyonlarca öğrencinin yakından takip ettiği YKS sonuçları ÖSYM tarafından bu sabah erken saatlerinde açıklandı. Sınav sonrasında Üniversite adayları 2021 YKS taban ve tavan puanları arama motorunda araştırılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından YKS tavan-taban puanları ve kontenjanları kılavuzu yayımlandı. Peki, 2 ve 4 yıllık üniversite taban-tavan puanları nasıl? 2021 Üniversite yüzdelik dilimleri kaç? İşte tüm detaylar haberimizde…

2021 YKS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 26-27 Haziran'da gerçekleştirdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

2021-YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınacağını belirten Aygün, "Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına imkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık. Adaylarımızın 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapacakları 2021-YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerim." Değerlendirmesinde bulundu.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

2 VE 4 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN-TAVAN PUANLARI NASIL 2021?

ÖSYM tarafından YKS tercih kılavuzu yayınlandı. 2021 ÖSYM YKS 2-4 yıllık sıralamaları, kontenjanları, puanları için aşağıdaki linke tıklayın.

2021 TABAN TAVAN PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun Yayımlanması ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla erişime açılan kılavuz, bugünden itibaren 26 Temmuz'a kadar yayımda olacak. Adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

Editör: TE Bilisim