Türkiye'nin birçok noktasında art arda başlayan orman yangınları rüzgârın da etkisiyle yerleşim yerlerine sıçramış çok sayıda ev, ahır ve tarım arazisi kül olmuştu. Son 4 günde 30 şehirde başlayan yangınlarda 98 orman yangınının 88’i kontrol altına alınmış, 10 yangını ise söndürme çalışmaları halen devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 6 uçak, 9 İHA, 1 insansız helikopter, 1 yangın söndürme tankı, 45 helikopter, 1080 arazöz, 55 iş makinası, 4 binin üzerinde personelle orman yangınlarıyla mücadelesini sürdürüyor.

UMUTSUZLUK POMPALAMIŞTI

Ancak sahadan olmaması gereken haberler de geliyor. Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 gün önce başlayan yangınları söndürme çalışmaları devam ederken, yangının ilk çıktığı saatlerde bir televizyon kanalına canlı bağlanarak, “Nereyi söndüreceğimizi şaşırdık. Yangının boyutu çok büyük” diyerek umutları yangın başladığında tüketen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in milletin derdinin aksine kendi evinin derdine düştüğü ortaya çıktı.

Kaç köy yandı! Ayıp değil mi?

Yangına karşı evlerini dozerlerle koruma altına alan Sözen’e evinin önündeki araçları görüntüleyen vatandaş tepki gösterdi. Cep telefonu kamerasıyla dozerleri ve Sözen’in evlerini görüntüleyen vatandaş, “Sayın Başkanım bu kepçeler sadece size mi çalışıyor? Bizim köye bir tane bile itfaiye ulaşamıyor, iki tane dozer sadece sizin eve çalışıyor. Oluyor mu böyle şimdi? Nereden nere? Kaç köy yandı? Ayıp değil mi Başkanım! İşte adalet diyorlar. Vay be!” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim