2021 LGS 2. Nakil işlemi başladı mı, ne zaman başlıyor? e-Okul ile nakil başvuru nasıl yapılır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. LGS lise nakil başvuru sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelecek son dakika açıklamasına çevrildi. MEB tarafından nakil başvurularının alınacağı tarihler tüm detaylarıyla öğrencilerin bilgisine sunulmuştu. Peki, 2021 LGS 2. Nakil işlemi başladı mı, ne zaman başlıyor? e-Okul ile nakil başvuru nasıl yapılır? İşte tüm detaylar haberimizde…

2021 LGS 2. NAKİL İŞLEMİ BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLIYOR?

LGS nakil başvurusu ile ilgili son gelişmeler binlerce kişinin gündeminde bulunuyor. Son olarak MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 1. Nakil başvuru işlemleri, tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başladı.

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.

  • Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 02-06 Ağustos 2021
  • Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 09 Ağustos 2021

E-OKUL İLE NAKİL BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, tercihleri MEB tarafından açıklanan tarihlerin içerisinde yapacak.

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Tercih işlemleri, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://eokul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.

E-OKUL VBS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

2021 LİSE NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvuruları 26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında alınacak.

Birinci dönem nakil sonuçları ise 2 Ağustos'ta açıklanacak. Bu yıl nakil işlemleri iki dönem halinde yapılacak.

İkinci nakil dönemi ise başvuruları da 2-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu başvuruların sonuçları da 9 Ağustos'ta açıklanacak.

Editör: TE Bilisim