CHP'li Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bir haftadır Antalya'nın alevlerle verdiği mücadele için yangın söndürme helikopteri almak istediklerini belirtti. Belediyeye bağlı Adalya  Vakfı olarak helikopter kiralamak için her türlü bağlantı ve teyitleşmeyi tamamladıklarını ifade eden Ümit Uysal, sözde mevzuat gereği Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan izin istediklerini iddia etti. 

OGM MEVZUATI YALANLADI

CHP'li Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın mevzuat gereği Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan izin istediğine karşılık Orman Genel Müdürlüğü,  ilgili devlet kurumlarından izin gerekliliğinin söz konusu olmadığını açıkladı. OGM açıklamasına şöyle devam etti:

Kiralama talepleri kendi inisiyatiflerinde olup, kiralanması halinde Yangın Yönetim Merkezi’ne bilgi verilmesi gerekmektedir.

CHP TRİBÜNLERE Mİ OYNUYOR?

OGM'nin CHP'li Belediye Başkanına açıklamalarının ardından Ümit Uysal'ın helikopter alıp almayacağı merak konusu olurken geçtiğimiz günlerde de CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, havadan uçak ve helikopterlerin yangına müdahale ettiği Gündoğmuş Köyü'nde video çekmiş. Bölgede uçak ve helikopter olmadığını ima eden Böcek 'İnsanlar yanıyor' demişti. Köyden vatandaşın çektiği videolarda ise uçak ve helikopterlerin yangına müdahale anı açıkça görülmüştü. 

Editör: TE Bilisim