2021 YKS ek tercihleri ne zaman yapılacak? YKS ek tercihler kaç TL? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. YKS ek tercih tarihleri merak konusu oldu. 2021-YKS tercih işlemleri, 05 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.00'da başladı. Adaylar tercihlerini 20 Ağustos 2021 tarihinde saat 23.59'a kadar yapabilecekler. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar ek tercih yapabilecek. Peki, 2021 YKS ek tercihleri ne zaman yapılacak? YKS ek tercihler kaç TL? işte tüm detaylar haberimizde…

2021 YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS ek tercih tarihleri henüz açıklanmadı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra ek tercih dönemi başlayacak.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir.

Yükseköğretim programlarının 2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

YKS EK TERCİHLER KAÇ TL?

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir.

Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 25,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

Editör: TE Bilisim