Süper Lig'in başlamasına bir hafta kala, Fenerbahçe'de transfer çalışmaları devam ediyor. Golcü bir oyuncuyu kadrosuna katmak isteyen sarı-lacivertli takım, Vitor Pereira'nın eski takımı Shanghai Port'tan öğrencisi olan Ricardo Lopes ile anlaşma sağladı. Forvet hattını Serdar Dursun ile güçlendiren Fenerbahçe, bu bölgeye bir transfer daha yaptı. Peki, Fenerbahçe’nin yeni yıldızı Ricardo Lopes kimdir, kariyeri nasıl? İşte tüm detaylar haberimizde…

FENERBAHÇE’NİN YENİ YILDIZI RİCARDO LOPES KİMDİR?

Fenerbahçe'nin anlaşma sağladığı iddia edilen Ricardo Lopes, 28 Ekim 1990 tarihinde Brezilya'da doğdu. Daha önce büyük bir takımda oynamayan 30 yaşındaki oyuncu Gurupi, Fortaleza, Globı, Jeju United, Jeonbuk Hyundai ve Shanghai Port forması giydi.

Çin ekibine 5.46 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Ricardo Lopes, bu sezon 10 karşılaşmada 4 gol ve 1 asistle oynadı. Kariyeri boyunca 227 maçta görev alan oyuncu, 69 gol ve 45 asistle takımlarına katkı sağladı. Sözleşmesi 31 Aralık 2022'de sona eren 1.84 boyundaki Lopes'in güncel bonservis değeri 1.5 milyon euro civarında.

RİCARDO LOPES KARİYERİ NASIL?

Kariyerine ülkesinde başlayan tecrübeli oyuncu daha önce üst düzey bir takımda hiç forma giymedi. Brezilya'da Globo ve Fortaleza takımlarında ter döken Ricardo Lopes Pereira, Güney Kore'de ise Jeonbuk Hyundai ve Jeju United'da oynadı. 2019-20 sezonunun ara döneminde ise 5.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Jeonbuk'tan Shanghai Port'a transfer oldu. Çin kulübünde çıktığı toplam 34 maçta ise 10 gol ve 3 asist kaydetti.

Editör: TE Bilisim