Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yangınla mücadele için destek mesajı yollayanların bazılarını paylaştı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, milletin, yangın söndürme çalışmalarında devletin ne denli gayretle çalıştığını iyi bildiğini belirterek, vatandaşların CİMER'e gönderdiği destek mesajlarını paylaştı. Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız’a ve sahada çalışan ekiplerimize gelen teşekkür mesajlarından sadece bir kısmı. En kısa sürede yangınları söndürecek, Yeşil Vatanımızı koruyacağız." ifadelerini kullandı.

"DIŞARDA KALANLARI EVİMDE AĞIRLAYABİLİRİM"

Paylaşımlara göre, İstanbul'daki bir vatandaş, devletin afetlerde gerekli tedbir ve hizmetleri hızla uyguladığını belirterek, ormanların olduğu dağların tepelerine su dolu büyük tanklar yapılması tavsiyesinde bulundu.

Bartın'dan bir vatandaş da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakan ve milletvekillerine, salgın ve doğal afetlerde halkın her zaman yanında oldukları için şükranlarını sundu.

Antalya'dan mesaj ileten ve küçük çocukları olduğu için yangın söndürme çalışmalarına gidememekten duyduğu üzüntüyü ifade eden bir başka vatandaş, "Üç küçük çocuğum olmasa koşa koşa yardıma gideceğim. Dışarıda kalanları evimde ağırlayabilirim, yemek yaparım, misafir ederim." cümlelerine yer verdi.

ÇABA VE GAYRETLERİNDEN DOLAYI ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜRLER

Eski bir yangın işçisi de mesajında, görev daveti olursa hiç düşünmeden gideceğini belirtti.

İzmir'de yaşayan bir başka kişi, ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin 15 dakikada müdahale ettiğini gördüğünü belirterek, hızlı müdahale, çaba ve gayretlerinden dolayı çalışanlara teşekkür etti.

Mesajında, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yangınla mücadele eden devletin tüm kurumlarına teşekkür eden bir başka vatandaş, "Eğer yardım gerekliyse orada olmayı istiyorum. Sosyal medyada algı oluşturan, devlet, millet birliğine kastedenler sizlerin moralini bozmasın." ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş, "İhtiyaç durumunda koşulsuz, şartsız devletimin ihtiyaç duyduğu noktalarda gönüllü hizmet vermekten onur ve gurur duyacağım." mesajına yer verdi.

Editör: TE Bilisim