Onur Alp Eker kimdir, kaç yaşında? Onur Alp Eker ölüm nedeni açıklandı mı? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Ankara'da kaçan kurbanlığın peşine düşen ardından ise şüpheli bir şekilde cansız bedenine ulaşılan 19 yaşındaki Onur Alp Eker'in ölüm sebebinin netleştirilmesi adına milyonlar otopsi raporuna kilitlenmişti. Genç adamın cesedi üzerinde yapılan ilk incelemelerde ölüme sebebiyet verebilecek bir darp izine rastlanılmamıştı. Peki, Onur Alp Eker kimdir, kaç yaşında? Onur Alp Eker ölüm nedeni açıklandı mı? İşte tüm detaylar haberimizde…

ONUR ALP EKER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

2001 yılında Ankara'nın Pursaklar ilçesinde dünyaya geldi. Hayatını kaybettiği 2021 yılı itibarıyla 20 yaşındaydı.

Lisans eğitimini Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyordu. İkinci sınıf öğrencisi olan Onur Alp Eker, Kurban Bayramı'nda elinden kaçan koyunu yakalamak isterken ormanlık alanda kayboldu. Ailesinin, eve dönmeyen çocukları için jandarmaya haber vermesinin ardından arama çalışmaları başlatıldı. Kaybolduğu günden 3 gün sonra Onur Alp Eker'in cansız bedeni bulundu

ONUR ALP EKER ÖLÜM NEDENİ AÇIKLANDI MI?

Eker'in dedesi Zühtü Erdoğan, torunuyla her zaman iyi anlaştığını ve yakın ilişki içerisinde olduğunu söyledi.Küçük yaşlardan bu yana doktor olma hayali kuran Onur Alp'in 2 yıl önce Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığında tüm aile fertlerinin büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Erdoğan, eğitim hayatı boyunca okuluna dört elle sarılan torununun başarılarıyla kendilerini sürekli gururlandırdığını belirtti.

Bayramının ilk gününde bir araya geldiği torununun kaçan kurbanlığı yakalamak için arkasından gittiğini ve kendisinden bir daha haber alamadıklarını anlatan Erdoğan, tüm aramalara rağmen 2 gün sonra cesedi bulunan Eker'in acısının yüreklerini dağladığını vurguladı.

Bir yandan üzüntülerini yaşadıklarını diğer yandan otopsi raporunu beklediklerini aktaran Erdoğan, "Raporun 35-40 gün sonra geleceği söylendi ancak ölüm raporunda bir ibare var, 21.30'da öldüğü yazılmış. Demek ki saat 12.00'den o saate kadar güneşin altında yürümüş. Oraya oturdu mu, düştü mü artık nasıl olduysa ölmüş..." diye konuştu.

Torununu arama çalışmalarına devletin tüm imkanlarıyla destek verdiğine işaret eden Erdoğan, bu konuda yetkililere minnettar olduklarını söyledi. Tıp fakültesi öğrencisi Onur Alp'in hayallerinin yarıda kaldığını anlatan Erdoğan, "Pandemi döneminde devamlı ders çalışırdı. Hayali doktorluktu, yardımsever bir çocuktu, iyi niyetliydi. Yarım bıraktı gitti bizi. Acımıza kim ortak olduysa kim ilgilendiyse herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.Öte yandan Ankara'daki ön otopsi raporunda Eker'in ölümüyle ilgili arı sokmasına dair bir bilgi bulunmadığı öğrenildi.

Eker'in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumundan otopsi raporunun beklendiği belirtildi. Kırıkkale Üniversitesinde Tıp Fakültesi öğrencisi olan Onur Eker, bayram tatili için annesiyle birlikte Ankara'nın Pursaklar ilçesinde oturan dedesi Zühtü Erdoğan'ın (65) yanına gitti.Onur Eker ve dedesi, bayramın birinci günü öğle saatlerinde kurbanlık koyunu kesmek için ahırdan çıkardı. Bu sırada kurbanlık koyun dağlık alana doğru kaçtı.

Bayramın üçüncü gününde de 100'ün üzerinde personelden oluşan arama kurtarma ekibi faaliyetlerini sürdürdü. Eker'in telefonunun şarjı bitmeden önce son sinyal verdiği noktadan itibaren başlanılan aramalar Sirkeli Mahallesi çevresinde devam etti. Ekipler 3 günün toplamında helikopterle yapılan taramalar dahil yaklaşık 50 kilometrekarelik alan içerisinde arama faaliyetlerine devam ederken, akşam saatlerinde kurumuş bir dere yatağının kenarında Eker'in cansız bedenine ulaşıldı.

Editör: TE Bilisim