Batı Şeria'da tarlalarına ulaşmaya çalışan Filistinli çiftçiler, sivil işgalci Yahudilerin saldırısına uğradı. Bir süredir bölgeyi işgal eden Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere silahla saldırdı.

İsrailli Sivil İşgalci Yahudiler, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine bağlı Kefer Rai bölgesinde tarlalarına ulaşmaya çalışan bir grup Filistinliye saldırıda bulundu.

FİLİSTİNLİLER ŞANS ESERİ KURTULDU

Kefe Rai bölgesinde 100 dönümlük tepeyi, “sahipsiz kamu arazisi” olduğu gerekçesiyle 19 Temmuz'dan itibaren işgal eden Yahudi yerleşimciler, bu arazilerin sahibi olan Filistinlilerin bölgeye ulaşmasını engellemek için onlara ateş açtı ve arabalarına hasar verdi.

Filistinliler, şans eseri saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Tepeye yerleşen işgalci Yahudiler, geçtiğimiz günlerde bölgenin etrafına çitten duvar çekmişti ve oraya yakındaki Dutan Yahudi yerleşiminden bazı eşyaları getirmişti. 

İSRAİL BÖLGEDE YAHUDİ YERLEŞİMİ İNŞA EDİYOR

Filistin'deki Yerleşime Direniş ve Toprakları Koruma Bürosu, bu hafta yayınladığı raporda Yahudilerin yerleşim faaliyetleriyle ilgili önemli bir gelişme daha aktardı.

Büroya göre İsrail, eski Kudüs Uluslararası Havalimanı'nı (Kalendya Havalimanı) bir sanayi bölgesine dönüştürme kararından sonra, bölgede geniş çaplı inşaat faaliyetleri başlattı. Uluslararası toplumun kınamalarına rağmen İsrail bölgede ayrıca bir Yahudi yerleşimi inşa ediyor.

1967 yılındaki Batı Şeria'ya yönelik işgal hamlesi sırasında Kalendya Havalimanı'nı ele geçiren İsrail, 1981 yılında çıkardığı 'Kudüs Yasası' ile limanı Kudüs kentine ilhak etmişti. Ancak İsrail 2000 yılında Kudüs ile Ramallah kenti arasında yer alan bu havalimanını kapattı. 

Editör: TE Bilisim