Türkiye’nin altın çocukları, 12 madalyalı 1948 Londra olimpiyatlarından tam 73 yıl sonra tarihi bir başarıya imza attı. Tokyo 2020’de şu ana kadar 2’si altın 13 madalya kazandık. “Bir ölür bin diriliriz” diye haykırarak ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, altın madalyasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan etti.

YATIRIMLAR MEYVESINİ VERDİ

Türkiye'nin son 20 yılda Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirdiği sportif yatırımlar, meyvesini vermeye devam ediyor. Ay-yıldızlı sporcularımız, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda şu ana kadar 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplamda 13 madalyayı boynuna taktı. Destan yazan millilerimiz 1948 Londra Olimpiyat Oyunları’ndaki 12 madalyalık rekoru da geride bıraktı.

ORMAN YAKANLARA ALTIN YUMRUK

Çinli rakibini mağlup ederek altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli’yi ilk tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Şampiyon Busenaz, Erdoğan’a “Ben, 2013 yılında Sultanbeyli’de mitingde yanınıza gelmiştim ve size ‘Olimpiyata gidip altın madalya alacağım ve söz veriyorum size hediye edeceğim.’ demiştim. Buradan da sözümü tutmuş olayım, karşınızda sözlerini tutan bir Buse var. Bu madalyamı size armağan ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim