Bu sabah itibarıyla Muğla'da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas ve Seydikemer ilçelerinde ve Aydın’ın Çine ilçesinde alevlerle mücadele sürüyordu.

Ancak Köyceğiz'deki yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı, Denizli il sınırına kadar ulaştı. Seydikemer Karaköy Mahallesinde dün akşam çıkan yangın da kontrol altına alınmıştı.

Antalya'dan takvide ekipler gelmişti

Yangınların kısa sürede kontrol altına alınabilmesi için Antalya'dan da uçak, helikopter ve çok sayıda ekip Muğla ve Aydın'a sevk edilmişti.

Müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den geldi. Bakan Pakdemirli “Milas ve Köyceğiz yangınları dışında ülkemizdeki tüm orman yangınları kontrol altına alınmıştır” paylaşımını yaptı.

"Ormanın Kahramanları Milas ve Köyceğiz’de de özveri ile mücadele ediyor"

Yangın noktalarında müdahalenin sürdüğüne dikkat çeken Pakdemirli, “Ormanın Kahramanları Milas ve Köyceğiz’de de karadan ve havadan büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Muğla'daki yangın söndürme çalışmalarına 6 uçak ve 39 helikopter havadan destek veriyor. Ukrayna'dan gelen ve gece görüş imkanına sahip 4 helikopterle yangınlara gece de müdahale ediliyor.

Mevcut yangınlara müdahale sürerken Dalaman ve Datça ilçeleri ile Antalya Gündoğmuş'ta da yangınlar çıktı. Ormanlık ve makilik alanlardaki yangınlar, havadan hızlı müdahaleyle büyümeden kontrol altına alındı.
 

Editör: TE Bilisim