Türkiye'de birbiri ardına son dönemde gerçekleştirilen provokasyonlara bir yenisi daha eklendi. Orman yangınlarıyla mücadele boyunca kirli hedefler için yapılan etiketli paylaşımlar, ortaya konulan yalanlara bu kez Ekşi Sözlükte rastlandı.

Ekşi Sözlükte, Türkiye’yi İsrail’in eyaleti gibi gösteren bir kullanıcı, ‘ütopya’ devlet hayalini yazdı. Sitede yer alan bir diğer provokasyon ise halkı isyana teşvik eden ve darbe çağrısı yapan bir başlık daha açıldı. Halk ayaklanmasının istendiği başlığın altına yapılan yorumlarda, darbe çağrıları yapıldı. Halkı isyana teşvik eden paylaşımlarda, ‘ağaç’ denilerek onlarca yağma girişimine sahne olan Gezi olayları hatırlatıldı.

“Örgütlü bir direnişi yönetecek kapasite olmadığından” denilerek şikayet edildi. Bazı kullanıcıların ise ‘isyana teşvik etmeyin” yorumunda bulunduğu gözlendi. Bir diğer başlıkta Türkiye İsrail’in eyaleti gibi gösterilirken, “Turkısh State of İsrail” başlığının altında yapılan bir paylaşımda, Türkiye-İsrail haritaları birleştirilerek, ‘ütopya’ oluşturuldu.

Paylaşımda ayrıca, “Efsane bir devlet olurdu. Çok değil 5-10 sene içinde süper güç seviyesinde olmasak da şu halimizden çok daha iyi durumda olurduk” denilerek skandal ifadeler kullanıldı.

Editör: TE Bilisim