TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya İl Tarım Müdürlüğü, Antalya Milli Parklar şefliği ve İbradılılar yangının kısmi  etkisinin  olduğu İbradı ilçesinin Eynif Ovası'nda yaşayan vahşi atlar olarak da bilinen Yılkı atları ve  yaban hayvanları için saman ve yem bıraktı.

YABAN HAYVANLARI YANGIN İÇİNDE KALDI.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Yangından ormanlarımız, insanlarımız, köylerimiz etkilendi. Ama aynı zamanda yaban hayatımız da etkilendi. Kaplumbağalar, sincaplar, kuşlar, dağ keçileri, geyikler ve birçok yaban hayvanı yangının içinde kaldı. Yangından etkilenen hayvanlardan bir tanesi de Eynif Ovasındaki yılkı atları. Onların burada yaban hayatlarını sürdürebilmeleri için atlara, yaban hayvanlarına ve dağ keçilerime  saman, yem ve su bıraktık..”

ATAY USLU: AYNI ZAMANDA YABAN HAYATIN, KUŞLARIN, DAĞ KEÇİLERİNİN, YILKI ATLARIN, KELEBEKLERİN DE VEKİLİYİM

Milletvekili Atay Uslu “ Kendimi insanların yanında yaban hayatının da, kelebeklerin de, kuşların da, yılkı atların da, balıkların da, doğal yaşamın da vekili olarak görüyorum.

Yangın sonrası yaban hayatı destekleme ve besleme projesini Antalya Tarım Müdürlüğü, Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Bölge şefliği ile birlikte sürdürülebilir hale getireceğiz.” dedi.

EYNİF OVASININ ÖZGÜR SAHİPLERİ YILKI ATLARI

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Eynif Ovasında 700’den fazla yakın yılkı atı tespit edildiğini, 30 bin dönümlük Eynif Ovasının vahşi atlar için doğal bir yaylak olduğunu anlatarak şöyle devam etti: “Ataları Osmanlı Süvari birlikleri olan Yılkı atları Eynif Ovası’nın özgür sahipleridir. Yılkı atları özgürlüğü hatırlatırlar. Uzaktan koşmalarını seyretmek adeta ruh özgürlüğünü simgeler.”

Editör: TE Bilisim