DGS 2021 tercihleri başladı mı? Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. On binlerce aday, ÖSYM'den gelecek olan 2021 DGS sonuçları ile ilgili açıklamaya kilitlenmişti. 11 Temmuz tarihinde gerçekleşen Dikey Geçiş Sınavı'nın sonuçları 11 Ağustos tarihinde açıklandı. Sonuçların ardından ise DGS tercihleri alınmaya başlanacak. Peki, DGS 2021 tercihleri başladı mı? Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? İşte detaylar…

DGS 2021 TERCİHLERİ BAŞLADI MI?

DGS tercihlerinin yapılacağı tarih henüz belli olmadı.

Geçtiğimiz dönemlerde tercihlerin yapıldığı tarih dikkate alındığında, DGS tercihlerinin Eylül ayında yapılması bekleniyor.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI TERCİHLERİ NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

DGS tercih kılavuzu da ÖSYM tarafından yayınlanmadı. DGS tercih kılavuzu, tercihler başlamadan önce ÖSYM tarafından erişime açılacak.

Editör: TE Bilisim