Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci YKS sıralama değişti mi? Baraj puanı düşünce sıralama düştü mü? Sorularının yanıtını araştırıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından 26-27 Haziran'da yapılan 2021-YKS'nin sonuçları 28 Temmuz'da açıklandı. YÖK’ün sunduğu rapor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla baraj puanı düşürüldü. Peki, YKS sıralama değişti mi? Baraj puanı düşünce sıralama düştü mü? İşte tüm detaylar…

YKS SIRALAMA DEĞİŞTİ Mİ?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021-YKS baraj puanının düşürülmesine ilişkin çalışmasını 10 Ağustos Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2021-YKS işlemlerine mahsus olmak üzere, merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için "ikinci ek yerleştirme" yapılacağını, bu ek yerleştirme imkanından TYT puanı asgari 140, AYT/YDT puanı asgari 170 olan adayların da faydalanabileceğini açıkladı.

BARAJ PUANI DÜŞÜNCE SIRALAMA DÜŞTÜ MÜ?

Baraj puanının düşürülmesi merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede tercih yapma hakkı kazanan adayların puanları ve sıralamasında değişikliğe neden olmayacak.

YÖK'ün açıklamasına göre uygulama, yükseköğretim kurumlarının mevcut kapasitelerinin en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla, "boş kalan kontenjanlar için ilave tercih fırsatı" anlamı taşıyor.

Editör: TE Bilisim