Orman yangınlarında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in belediyenin araçlarıyla yazlık ve kışlık villalarını koruma altına alması çok konuşulmuştu. CHP’ye yakın medyayı da yanına alarak kendini savunan Sözen, “Rutin alan temizliği” dedi.

Türkiye 2 haftadır çıkan orman yangınlarının oluşturduğu mağduriyetleri gidermeye, yaraları sarmaya çalışırken, yangınlarda en ağır hasar alan yerlerden biri olan Manavgat’ta CHP’li Şükrü Sözen’in yazlık ve kışlık villalarını belediyenin araçlarıyla koruduğu ortaya çıkmıştı. Sözen’in evini koruma altına alması en az yangınlar kadar çok konuşulmuş, pek çok tepki almıştı. Sosyal medyada Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in ‘yangına karşı çaresiz halleri’ paylaşılarak, hükümete karşı başlatılan linç kampanyasında algı operasyonunun bir parçası olmuştu. Yöre insanının yoğun tepkisine neden olan girişim sonrası Kalemler Mahallesi’nde yer alan villasını da aynı şekilde belediyenin araçlarıyla koruma altına alan Sözen’den skandal bir açıklama geldi.

GÖRÜNTÜLER SÖZEN’İ YALANLADI

CHP’ye yakınlığıyla bilinen medyaya konuşan Sözen, Manavgat yanarken kışlık evine belediyenin araçlarını göndererek, yangına karşı önlem almasına, “rutin alan temizliği’ dedi. Yazlık evinin de çatısının yandığını belirten Sözen, “Terk ediyordum. Çok sevdiğim köpeklerim için geri dönerek müdahale ettik” bahanelerini sıraladı. Sözen’in kışlık villasına 1 km uzakta olan ve küle dönen Kalemler Mahallesi’nin görüntüsü ise Sözen’i yalanladı.

FONDAŞI ARKASINA ALDI

Yangınla mücadele boyunca gündemden düşmeyen kendisine gelen tepkiler sonrası açıklamalarda bulunan Sözen’e yine CHP’ye yakınlığıyla bilinen medya destek verdi. Sözen’e karşı karalama kampanyası başlatıldığını iddia eden medya, Sözen’in villasının sınırına kadar dayanan ancak villayı yakmayan yangınları görmezden geldi. Şükrü Sözen’in açıklamalarına yer veren CHP’ye yakın medya, “Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen hedef gösteriliyor” yorumunda bulundu.

Editör: TE Bilisim