Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin birçok ilinde son iki haftadır çıkan orman yangınlarında terör örgütü PKK’nın izine rastlandığını açıkladı. Erdoğan, “Yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde durduk. Bunların polisiye olarak bütün araştırmaları yapıldı. Özellikle bütün teşkilatımızın oralardaki faaliyetleriyle araştırmaları yapıldı. Gözaltına alınanlar ve tutuklananlar var. Aldığımız istihbaratlar var. MİT ve emniyet istihbaratın verdiği bilgiler var. Bunların arasında ailesi terör örgütü iltisaklı kişiler var. Geçen yıl bunu Hatay’da yaşadık. Yangını çıkaranlar arasında teröristler olduğunu tespit ettik” dedi.

‘UÇAK FİLOSU GÜÇLENECEK’

Yangınla mücadelede hava filosunu çok daha verimli hale getirdiklerini belirten Erdoğan, su atma kapasitelerinin arttırıldığını, kiralama yoluna gittiklerini söyledi. Erdoğan, “Dost ülkelerden ayrıca destekler geldi. Helikopter 2002’de 18 adet iken, 2021’de bunları 39’a çıkardık. Bu süreçte rakam 60’a yaklaştı” ifadelerini kullandı. Yangınla mücadelede kullanılacak uçak filosunun güçlendirileceği müjdesini veren Erdoğan, uçak satın alımı için görüşmelerin sürdüğünün altını çizdi.

‘YENİ ORMAN YETİŞTİRECEĞİZ’

Yanan ormanların imara açılacağı iddiasını da değerlendiren Erdoğan, “Anayasa’nın 169’uncu maddesi çok açıktır. Yanan ormanların yerine yeni orman yetiştirilir. Orada bir yapılanmaya gidemezsiniz. Başka çeşit tarım ve hayvancılık faaliyeti de yapamayız. Hızla ağaçlandırma faaliyetlerine başlayacağız. İktidarımız döneminde 5 milyar adet ağaç dikimi gerçekleştirdik. Bu alanlar küllerinden doğacak” diye konuştu.

‘UÇAKLARI ÇÜRÜMEYE TERK ETTİLER’

Türk Hava Kurumu’nun (THK) devletin bir kurumu olmadığının altını çizen Erdoğan, “THK’nın elindeki uçaklara dair tartışma yeni değil. Birkaç yıl önce yetersiz olduğunu THK’nın mevcut yapısıyla bir yere varamayacağını söylemiştik. THK yetkilileri gerekli adımları atmadığı gibi bakımlarını da yapmayarak uçakları çürümeye terk ettiler” dedi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekşi Sözlük ve 'kaygılıyız' diyen sanatçılara yanıt!

Editör: TE Bilisim