Yılın en önemli doğa olayları olarak bilinen meteor yağmurları başladı. Her yıl temmuz sonu itibarıyla ortaya çıkan ve gece gökyüzünde parıldayan ışık çizgileri olarak görülen perseid meteor yağmuru, dünya’nın her yıl kuyruklu yıldızın geride bıraktığı toz ve parçacıkların içinden geçmesiyle oluşuyor. En yoğun hâlini ise ağustos ayının ortalarına doğru alan meteor yağmurlarının tam olarak hangi tarihte gerçekleşeceği merak konusu oldu. Peki, Meteor yağmuru ne zaman yağacak? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte tüm detaylar...

METEOR YAĞMURU NE ZAMAN YAĞACAK?

24 Temmuz'da başlayan perseid meteor yağmuru 24 Ağustos'a kadar devam etmesi bekleniyor. Meteor yağmurunun 13-14 Ağustos'ta en üst  seviyeye ulaşacağı tahmin ediliyor. NASA tarafından “yılın en iyi meteor yağmuru” olarak adlandırılan gök olayı, bugün itibariyle de çıplak gözle takip edebilecek. NASA, 11-12 ve 13 Ağustos tarihlerinin Perseid meteor yağmurunu izlemek için en güzel zamanların olduğuna değinerek, saatte ortalama 60 göktaşının görülebileceği görsel şöleni izlemek isteyenlerin şehirden uzak bölgelerde bulunması gerektiğini belirtti. 

METOR YAĞMURU TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Türkiye'de Perseid meteor yağmurunu gözlemlemek için en uygun zamanın 12 Ağustos 23.00-00.00 saatleri arasında olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim