Türkiye yangınların ardından sel afeti ile mücadele ediyor.

Selin vurdu bölgelerde şuana kadar 27 kişi vefat etti. Ölen vatandaşların yanı sıra sel sularına kapılarak kaybolan vatandaşlar için de arama kurtarma timleri hummalı bir çalışma yürütüyor.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde sel sularına kapılan 13 yaşındaki Rabia Aydemir'i bulmak için çalışma başlatıldı.

RABİA HENÜZ 13 YAŞINDA

İlçeye bağlı Özlüce köyünde yaşayan İbrahim Aydemir, bölgedeki yoğun yağışın ardından çocukları Erva ve Rabia Aydemir ile evden çıkarak aracına binmek isterken bir anda bölgedeki Zarvana Çayı'nın yükseldiğini ve aracı ile traktörünün sel sularına kapıldığını söyledi.

Bu sırada 13 yaşındaki kızı Rabia Aydemir'in de sele kapıldığını belirten baba İbrahim Aydemir, olayın bir anda yaşandığı ifade etti.

Sel sularına kapılan küçük kızın bulunması için çalışma başlatıldı.

1’İ KIZI 2’Sİ YEĞENİ KAYIP

Kastamonu Bozkurt'ta ilçe merkezinden geçen Ezine Çayı'nın taşıp sel suyunun yükselmesiyle Ölçer Apartmanı yıkıldı. Yaz tatili için İstanbul'dan memleketleri Bozkurt'a gelen ve binanın üçüncü katında oturan Şengül Kuş, kızı Senanur Kuş ile ikiz yeğenleri Ayşe ve Kerem Özdoğan (7) kayboldu.

Rabia Aydemir’in yanı sıra Senanur Kuş, Ayşe Özdoğan ve Kerem Özdoğan’ı arama çalışmaları da sürüyor.

“BEKLİYORUM İNŞALLAH GELECEK”

Ayrıca yine Bozkurt sakinlerinden Emre Bulut, evlerini su basması sebebiyle kayboldu. Emre'nin anneannesi Zekiye Ekici ise "5 yaşındaki torunum yok. Bekliyorum, inşallah gelecek" dedi.

Öte yandan sele teslim olan bir diğer il olan Bartın’da da kayıp selin yuttuğu vatandaşlar var.

ARİFE TEYZE İÇİN UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Kentte 3 gün önce yaşanan sel felaketinden en çok zararı Zafer ve Akörensöküler köyleri gördü. Çok sayıda ev sel nedeniyle kullanılmaz hale geldi. Zafer köyünü birbirine bağlayan köprülerin çökmesiyle birlikte ulaşım kesildi. Akörensöküler köyünde ise selin yıktığı evde bulunan Arife Ünal, suya kapılarak kayboldu.

Arife Ünal'ı (85) arama çalışmaları 3'üncü gününde de sürüyor. Umutlu bekleyiş aileler için çok zor olsa da sahadaki ekiplerden olumlu bir haber gelmesi ailelerin tek isteği…

Editör: TE Bilisim