2021 DGS tercih robotu açıldı mı, nasıl kullanılır? DGS tercih robotu ekranı ile ilgili sorular araştırılmaya başlandı. 2021 DGS Sonuçları erişime açıldı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabiliyor. Sonuçlarını görüntüleyen adaylar tercih döneminin başlamasını ve tercih robotunun açılmasını bekliyor. Peki, 2021 DGS tercih robotu açıldı mı, nasıl kullanılır? İşte DGS tercih robotu ekranı ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde…

2021 DGS TERCİH ROBOTU AÇILDI MI?

DGS tercih robotu henüz açılmadı. ÖSYM DGS tercih yapma ekranı açıldıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

2021 DGS TERCİH ROBOTU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2021 DGS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir. Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1'de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir.

Editör: TE Bilisim