Binbir çeşitle ve muhteşem sunumlarla hazırlayabileceğiniz makarna tarifleri içerisinden en sık tercih edilenlerden biri de Kıymalı salça soslu makarna tarifi! Parmak yedirecek lezzete yarım saat gibi kısa bir sürede kavuşmak mümkün. Ancak belirtmekte fayda var; bu tarifte en önemli detaylardan biri malzeme seçimi. Muteşem bir lezzete, organik ve leziz malzeme ile ulaşabilirsiniz. İşte Kıymalı salça soslu makarna tarifi! İşte hem lezzetli hem pratik kıymalı makarna! Nasıl yapılır? Bilgiler yazımızda.

Kıymalı salça soslu makarna tarifi! İşte hem lezzetli hem pratik kıymalı makarna! Nasıl yapılır?

İşte kıymalı salça soslu makarna için gerekli malzemeler;

1 paket dilediğiniz türde makarna

2 litre su

5 çay kaşığı tuz

Sosu için

Yaklaşık 100 kram kavrulmuş kıyma (oranı tercihinize göre artırabilirsiniz)

5 yemek kaşığı salça (ev yapımı domates ve biber salçasını istediğiniz oranda karıştırarak kullanabilirsiniz)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı köri

1-2 tatlı kaşığı pul biber

3 yemek kaşığı üzüm ya da elma sirkesi

1 diş ezilmiş sarımsak

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı kekik

2 yemek kaşığı tereyağ

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kıymalı salça soslu makarnanın yapılışı

Öncelikle geniş bir tencereye su ve tuzu ilave derek kaynayınca makarnayı da ekleyip karıştırın ve yaklaşık 10 dakika (makarnalar istenen kıvama gelinceye kadar) ara sıra karıştırarak pişirin.

Makarna pişerken diğer yandan tereyağı ve zeytinyağını sos kabına alıp tu zve baharatları ekleyin. Birkaç tur kavurduktan sonra önceden kavrulmuş kıymayı ve salçayı ardından da sirkeyi ekleyip karıştırın ve kısık ateşte ağzı kapalı sık sık karıştırarak kavurun.

Makarna piştikten sonra süzüp bekletmeden sosla karıştırıp yanında turşu ve ayranla servis edebilirsiniz.

Püf noktası; Kıymayı yeterince kavurmazsanız çiğ et kokusu rahatsız edecektir. Ayrıca makarnayı gereğinden fazla veya eksik süre pişirmemeye dikkat edin.

Not: Baharatlar elbette tercihendir. Ana malzemeler makarna, salça, kıyma ve yağ olup sadece bu malzemelerden de enfes bir makarna hazırlamanız mümkün. Ancak baharatlar ve diğer detayların katacağı lezzet tartışılmaz. Seçim size kalmış!..

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim