Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'na hazırlanan yüzme ve tekerlekli masa tenisi sporcularının yanı sıra, görme engelli atlet Havva Elmalı ile gülle atma branşında özel sporcu Mihriban Korkmaz'ı ziyaret etti.

24 AĞUSTOS-5 EYLÜL TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 24 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'na hazırlanan sporculara destek ziyaretlerini sürdüren Kasapoğlu, paralimpik basketbol ve okçuluk milli takımı sporcularınının ardından, Ankara'daki Türkiye Olimpik Hazırlama Merkezi'nde (TOHM) çalışmalarına devam eden millilerle bir araya geldi.

Bakan Kasapoğlu, ay-yıldızlı bayrağın uluslararası sahnede temsil edilmesinin, başlı başına büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

"SONUÇ NE OLURSA OLSUN SİZLER GÖNLÜMÜZÜN ALTIN MADALYALI ŞAMPİYONLARISINIZ"

"Tüm yüreğimizle, gönlümüzle, hep birlikte 84 milyon yanınızda." ifadesini kullanan bakan Kasapoğlu, milli sporculara hitaben şöyle konuştu:

Arkadaşlar siz bu süreçte memleketi temsil edeceksiniz. Herkese nasip olmayan bir görev bu. Sizler güçlü sporcularımızsınız. Sizlerden beklentimiz elbette yüksek fakat gelecek performanslarınızdan bağımsız olarak, Tokyo'da mücadele hakkını kazanmış olmanın başlı başına bir başarı olduğunu unutmayın. Bunu özellikle söyleyeceğim; sizlerin bu memleketi, bu güzel ülkeyi en güçlü şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Çalıştınız, çabaladınız. Sonuç nasıl olursa olsun sizler gönlümüzün altın madalyalı şampiyonlarısınız. Bundan yana kimsenin tereddüdü olmasın. Antrenörlerimiz, hekimlerimiz, fizyoterapistlerimiz, beslenme uzmanlarımız, spor psikologlarımız, analistlerimiz, hülasa tüm destek ekipleri bir aile olarak emek verdi. Biz bu emeğe saygı duyuyoruz, bu emek bizim için her şeyin fevkinde, her şeyden çok daha kıymetli.

Editör: TE Bilisim