Başrollerinde Ayça Ayşin Turan ile Alp Navruz’un yer aldığı Star TV'nin yaz dizisi Ada Masalı, set mekanlarıyla dikkatleri üzerinde toplarken dizinin takipçileri, "Ada Masalı dizisi nerede çekiliyor? Ada Masalı'ndaki Kırlangıç Adası nerede?" sorularının yanıtını merak ediyor. Ada Masalı dizisi Kırlangıç Adası'nda mı geçiyor? Ekrana yansıyan manzaraların muhteşemliği izleyiciyi cezbederken meraklıları için konu hakkında kısaca bilgilere yazımızda yer veriyoruz. Peki, Ada Masalı dizisi nerede çekiliyor? Ada Masalı'ndaki Kırlangıç Adası nerede? Detaylar içeriğimizde.

Ada Masalı dizisi nerede çekiliyor? Ada Masalı'ndaki Kırlangıç Adası nerede?

Kırlangıç Adası (Modern Yunanca: Αλόννησος Alonnisos), Yunanistan'a bağlı Teselya bölgesinde bulunan bir ada, şehir ve belediyedir. Kırlangıç Adası'nın yüzölçümü 129.6 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 2,750'dir.

Kırlangıç Adası aynı zamanda, İskados, Skopelos adalarını da bulunduğu Şeytan Adaları'nın da bir parçası. 

Kırlangıç belediyesi, Kırlangıç Adası'nın yanı sıra Adelfoi, İblislik, Keçi, Güvercin, Biber, Psathoura ve İskandil adalarını da barındırmaktadır.

Kırlangıç Adası'na Türkiye'den gitmek için, diğer Yunan Adalarına gidildiği şekilde deniz yolu tercih edilmelidir.

Ada Masalı Kırlangıç Adası'nda mı çekiliyor?

Ada Masalı dizisi, Kırlangıç Adası'nda değil, İzmir'in Sığacık ilçesinde çekilmektedir.

Kamil Adası – Kırlangıç Adası Hakkında

Sarıgerme`ye 3 mil uzaklıkta, Aşı Koyu girişinde bulunan 200-300 metre büyüklüğünde bir ada olan Kırlangıç Adası'nın doğusunda kumluk bir zemin ve yer yer otluk bölgeler bulunmaktadır. Bu kısımda dağınık biçimde bulunan kırık testi, amfora parçaları ile karşılaşılır. Doğu kısmında ise adaya paralel 50 metre açıkta 35 metre derinliğe kadar inen duvar kumlukta biter. Bu kısımda orfoz ve lagoslar görüleceği gibi kayalar ve kum alan üzerinde kırık birçok amfora parçaları bulunur. Adanın doğu bölümünde ise tüm yörede yalnız buradaki küçük bir kovuk içinde yaşayan üçgen gövdeli Kızıldeniz balıkları bulunur. Adanın çeşitli dalış noktalarında ise renkli karidesler fotoğrafçılar için oldukça dikkat çekicidir.

Editör: TE Bilisim