Cumhuriyet Gazetesi bir yalan habere daha imza attı. Geçtiğimiz pazartesi yaptığı haberinde Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın, ilçe müftüsüne yeni makam odası yaptırdığını ve  kendisine 456 bin TL'lik makam aracı satın aldırdığını iddia etti. Ödemeyi de toplanan cami paralarıyla yaptığını öne süren Cumhuriyet Gazetesi'ne Gaziantep Valiliği'nden yalanlama geldi. 

VALİLİKTEN YALANLAMA GELDİ

Gaziantep Valiliği ve Gaziantep İl Müftülüğü yaptıkları ortak açıklamada haberlerin asılsız olduğunu şöyle belirtti:

Bazı basın ve yayın organlarında yer alan camilerden toplanan yardımlarla makam aracının alındığı ve özel makam odasının tefriş edildiğine dair haberler asılsız olup kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu iddia hayırsever halkımızın aileye yönelik hassasiyetlerini zedelemeye Müftülüğümüze karşı güven duygularını sarsmaya yönelik bir yaklaşım olup böyle bir iddia üretmek iyi niyetle izah edilemez.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Gaziantep İl Müftülüğü yaptığı açıklamada "Bu ve benzeri iftiralar Müftülüğümüz ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın hayatımızın neşesi çocuklarımıza, geleceğimiz gençlerimize ve toplumun tüm kesimlerine yönelik yürüttüğü hizmetlerin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmaktadır. Bu itibarla toplumun dini manevi hayatını ihya ve inşa etmeye yönelik hizmetlerimiz bundan sonraki süreçte de aynı aşk ve heyecanlı devam edecektir. Kurumumuz yıpratmaya yönelik söz konusu iddia ve yalan haberlerle ilgili hukuki süreci başlatılmış olup sonuna kadar takip edilecektir" ifadelerine yer vererek hukuki sürecin başlatıldığını ve sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Editör: TE Bilisim