PCR testi zorunlu olarak kimlere yapılır? Nerelerde PCR testi zorunlu oldu? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Öğrenciler ve öğretmenlere PCR testi yaptırılıp yaptırılmayacağı merak edilen konulardan birisi oldu. Bir diğer merak edilen konu ise üniversite öğrencilerine aşı zorunluluğu olmuştu. Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada; "Aşı olmayanlara ciddi kısıtlama geliyor. Bizde böyle zorlamaya ihtiyaç duyulmadan aşı olacaklarına inanıyorum." diye konuştu. Peki, PCR testi zorunlu olarak kimlere yapılır? Nerelerde PCR testi zorunlu oldu? işte tüm detaylar…

PCR TESTİ ZORUNLU OLARAK KİMLERE YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; "Aşı tedariki konusunda iyi bir noktadayız. Yerli aşı geliştirme çalışmalarında da yıl sonuna kadar yaygın kullanım ve üretim safhasına geçmeyi umut ediyoruz.

Toplam aşı sayısında 87 milyonu geçerek ülke nüfusunu geride bıraktık. Ülkemizde bazı kesimlerin aşıya tereddütle yaklaştığını görüyoruz. Aşı çalışmaları gönüllülük esasına göre yürütülecektir.

Sürekli değişen virüse karşı aşı dışında başka bir korunma yöntemi bulunmuyor. Huzurlu bir hayat sürmemiz hepimizin aşılanmasına bağlıdır. Son dönemde salgın sebebiyle hayatını kaybeden hastaların çok büyük bir bölümünün aşı yaptırmadığını belirtmek istiyorum."

NERELERDE PCR TESTİ ZORUNLU OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

  • Okullarda 6 Eylül'de yaz yüze eğitimin başlaması vesilesiyle, öğrencilerle irtibatlı öğretmen ve personelden haftada en az 2 defa düzenli PCR testi isteyeceğiz.
  • Aşı olmayan üniversite öğrencileri ve personelinden düzenli PCR testi talep edeceğiz.
  • Şehirlerarası yolculuk, konser, tiyatro, sinema toplu faaliyetler için zorunlu PCR uygulamalarını devreye alacağız.
  • Aşı olmayanlara ciddi kısıtlama geliyor. Bizde böyle zorlamaya ihtiyaç duyulmadan aşı olacaklarına inanıyorum.
Editör: TE Bilisim