Hafif çorba tarifleri arasında yer alan adından da anlaşılacağı üzere bakla ile hazırlanan bu enfes lezzetin malzeme listesi ve yapılışı merak konusu oldu. MasterChef 2021'de konu olan bakla çorbası nasıl yapılır sorusu araştırılmaya başlandı. Besleyici, sağlıklı ve oldukça da hafif olan Bakla çorbası nasılş yapılır sorusunun yanıtına yazımızda yer veriyoruz. İşte Bakla çorbası tarifi! MasterChef Bakla çorbası yapılışı ve malzeme listesi burada!..

Bakla çorbası tarifi! MasterChef Bakla çorbası yapılışı ve malzeme listesi...

250 gr bakla
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan
3 dal dereotu
6-7 su bardağı et suyu veya su
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

Terbiyesi için;

1 bardak yoğurt
2 kaşık un
1 yumurtanın sarısı

Bakla çorbası nasıl yapılır

Öncelikle baklaların uç kısımları ayıklanır ve 1 cm kalınlığında doğranır. Ardından yıkanıp süzülür ve 1 çorba karşığı un ve limon suyu ile birlikte 10 dakikaya yakın suda bekletilir.

Bunlardan sonra tencereye zeytinyağı konup ufak-ufak doğranan soğanlar kavrulur ve süzülen baklalar da yavaş eklenip üzerine et suyu eklenip kaynatılır.

Terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kapta çırpıp ve çorbanın suyundan da ilâve edip ılıklaştırılır. Sosu yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak eklenir. 7-8 dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Üzerine ince kıyılan dereotu ilave edilip servis yapalır.

Editör: TE Bilisim