Metin Çekmez kimdir, nereli? Metin Çekmez hastalığı neydi, neden öldü? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. 1962 yılında tiyatro ile başladığı oyunculuk kariyerinde 2015 yılına kadar onlarca dizide ve filmde rol alan Metin Çekmez, hastalığı nedeniyle son 6 yıldır ekranlardan uzak kalmıştı. Kanser hastalığına yenik düşen ünlü oyuncu, 76 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Metin Çekmez kimdir, nereli? Metin Çekmez hastalığı neydi, neden öldü? İşte tüm detaylar…

METİN ÇEKMEZ KİMDİR, NERELİ?

Metin Çekmez, 26 Temmuz 1945 tarihinde İstanbul'da doğdu. Özel Gazetecilik mezunu olan sanatçı, 1962 yılında Hamlet oyunu ile tiyatroyla tanıştı. Usta çırak ilişkisi içinde bir "alaylı" olarak gelişimini sürdürdü. 1970 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda kadroya girdi. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Metin Çekmez, 25 Ağustos 2021'de, kanser hastalığı nedeniyle Aydın'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kendisi gibi tiyatrocu olan Dinçer Çekmez'in kardeşidir.

'Atla Gel Şaban' filminde 'Şiki Şiki Baba' şarkısıyla hatırlanan Yeşilçam oyuncusu Dinçer Çekmez'in kardeşi Metin Çekmez, bazı sinema filmlerinde abisiyle rol aldı. 1960'lı yıllarda tiyatro sahnelerinde oyunculuğa başlayan, 1970'li yıllarda beyazperdede boy gösteren usta oyuncu, 1980'li yıllar ile 2010'lu yıllar arasında televizyon dizilerinde oynadı.

METİN ÇEKMEZ HASTALIĞI NEYDİ, NEDEN ÖLDÜ?

Pek çok ünlü yapımda rol alarak seyircilerin hafızalarda yer edinen tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Metin Çekmez, bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Son olarak Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Metin Çekmez'in 25 Ağustos 2021 Çarşamba günü sabah saatlerinde 76 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim