El-Cezira'nın Pentagon'dan aktardığı bilgiye göre Kabil Havalimanı'nın dışında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası büyük bir alevin çıktığı ifade edildi.

Bölgeden gelen bilgilere göre patlamanın, havalimanının doğu tarafında meydana geldiği bilgisi geldi. Patlamanın yanı sıra peş peşe silah seslerinin de duyuldu.

BOMBALI ARAÇLA SALDIRI: 90'DAN FAZLA YARALI!

Bölgedeki terör saldırılarında 90 kişi öldü, en az 150 kişi yaralandı. Ölenlerin arasında 13 ABD askerinin de olduğu ifade ediliyor.

Afgan medyasındaki haberlere göre, patlama, bir araca kurulan bomba düzeneği ile gerçekleşti. 

31 AĞUSTOS UZAMAMALI

İsmi açıklanmayan Taliban yöneticisi, 28 Taliban üyesinin yaşamını yitirdiğini belirterek "Biz, Amerikalılardan daha fazla insan kaybettik." dedi.

Taliban yöneticisi, ABD'nin tahliyelerini tamamlamak ve geri çekilmek için 31 Ağustos tarihini uzatmasına gerek olmadığını söyledi.

Batılı bir güvenlik yetkilisi, saldırıların ardından sivillerin tahliyesinin hızlandırıldığını ve uçuşların düzenli olarak yapıldığını belirtti.

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan intihar saldırısı olduğu belirtilen patlama sonrası Türkiye'den de açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur." ifadelerine yer verildi.

BATI'DAN SALDIRI UYARISI

ABD ve İngiltere, bölge için yüksek terör saldırısı olabileceği konusunda uyaran bir açıklama yayınlamışlardı.

Editör: TE Bilisim