4. sezonunda da MasterChef jürisinde yer alan Somer Sivrioğlu'nun restoranı, memleketi, yaşı, yaşam öyküsü merak konusu.  Somer Şef'in hayatı hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen seyirciler Somer Şef restoranı nerede? Somer Sivrioğlu nereli, kaç yaşında? sorularının yanıtını araştırıyor. Somer Sivrioğlu'nun biyografisine yazımızda yer veriyoruz. Peki, Somer Şef restoranı nerede? Somer Sivrioğlu nereli, kaç yaşında? İşte merak edilen tüm bilgiler.

Somer Şef restoranı nerede? Somer Sivrioğlu nereli, kaç yaşında?

MasterChef’in sevilen jüri kadrosunda yer alan Somer Şef, 25 yaşındayken yüksek lisans için gittiği Avustralya Sdney’de kuzeniyle birlikte açtığı Efendy Restaurant’ı işletiyor.

Menüsünde Türk mutfağından çok sayıda lezzete yer veren restoran yurt dışında Türk lezzetlerini temsil eden bir marka haline gelmiştir.

Somer Şef, restoranını ilk açtığı zamanlarda müşteri sayısının azlığından dolayı çok büyük zorluklar yaşadığını ancak Avustralya’da görev yapan bir yazarın restaurant’a konuk olması ve ardından tattığı lezzetler hakkında yazılar kaleme almasının, hayatının dönüm noktası olduğunu ifade ediyor. Bu gelişmeden sonra Somer Şef, restorana olan ilginin arttığını ve müşteri sayısının o günlerden itibaren yükselişe geçtiğini belirtiyor.

Somer Sivrioğlu nereli, kaç yaşında?

Somer Sivrioğlu, 1971’de İstanbul’da dünyaya geldi. 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldı. 25 yaşında iken 1995 senesinde Yüksek Lisans yapmak için Avustralya’ya gitti. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olan Somer Şef, daha sonra master yapmıştır.

Somer Sivrioğlu, Sydney’de kuzeni ile birlikte ‘Efendy’ isimli bir Türk restoranı açmıştır. Menüsünde pek çok Türk lezzeti bulunan restoran yurt dışında Türk lezzetlerini temsil eden bir marka haline gelmiştir. Geçmişten günümüze, en iyi restoran, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü gibi çok dalda ödül sahibi olmuştur. Efendy isimli restoranı Sydney’de en iyi bilinen lezzet duraklarından biri olmuştur.

Bir dönem Lezzet Yolculuğu isimli bir radyo programını sunmuş, ayrıca köşe yazarlığı da yapmıştır. Geçmişten günümüze, en iyi restaurant, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü gibi çok dalda ödül sahibi olmuştur. Efendy isimli restaurant’ı Sydney’de en iyi restaurantlar arasında yer almaktadır.

Somer S,ivrioğlu’nun, ‘Anatolia: Adventures in Turkish Cooking’ isimli bir kitabı da bulunuyor.

İşte Somer Sivrioğlu’nun aldığı ödüller:

• 2013 Yerel İşletme Ödülü

• İç Batı’nın En İyi Restoranı 2012 En İyi Lezzet Ödülü

• 2010 ve 2011 RCNSW Mükemmellik Ödülü

• 2010 İç Batı’nın En iyi Türk Restoranı Ödülü

MasterChef Somer Şef'in annesi ile benzerliğiyle gündem oldu! 

Avustralya'nın Sdney kentinde yaşayan masterChef Somer Şef, orada bir Türk restoranı işletiyor.

MasterChef Türkiye jürisi Somer Sivrioğlu, yarışmadaki zaman zaman esprili, bazen de sert halleriyle dikkat çekiyor.

Sosyal medya hesabını da aktif olarak kullanan Somer Şef'in annesiyle yaptığı paylaşımlar ilgi odağı olurken Somer Şef'in annesiyle benzerliği günlerce konuşuldu.

Ünlü şefin takipçileri, annesiyle olan paylaşımlarına "İkiz gibisiniz", "Ne kadar benziyorsunuz", "Gözleriniz aynı" gibi yorumlarda bulundu.

Editör: TE Bilisim