İspanya kapılarını Müslümanlara açan komutan kimdir? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Tarihi ders kitaplarında konusu olan ve Müslümanlara İspanya kapılarını aralayan olarak bilenen komutan hakkında çeşitli sorular merak konusu oldu. Arama motorlarında bu tarihi olayla ilgili sıkça araştırılan İspanya kapılarını Müslümanlara açan komutan kimdir? Sorunun yanıtını sizler için haberimizde derledik. işte tüm detaylar…

İSPANYA KAPILARINI MÜSLÜMANLARA AÇAN KOMUTAN KİMDİR?

Tarık Bin Ziyad, 7000 bin kişiyle gönderildiği Cebelitarık bölgesinden başladığı fetihlerle İspanya'da 700 yılı aşkın süren İslam medeniyetinin kurucu unsurlarından biri olmuştur.

TARIK BİN ZİYAD KİMDİR?

Berberi asıllı Nefzafe veya Zenate kabilesine mensup olduğu bilinen Tarık bin Ziyad, Emeviler tarafından Kuzey Afrika topraklarından esir olarak alınmış ve kabiliyetiyle ön plana çıkmıştır. Kökeninin İranlı ya da Arap olduğu yönünde iddialarda bulunmaktadır. Kuzey Afrika valisi Musa bin Nusayr'ın komutası altına giren Tarık, müslüman olmasıyla azat edilmiş ve komutan olarak görevlendirilmiştir. Bu dönemde Tanca ve Ceuta' nın fethine katılmıştır. 708 yılında Tanca valisi olan Tarık Endülüs' ün fethine kadar bu görevde kaldı. Tarık Bin Ziyad, 1492'ye kadar İspanya'da hüküm sürecek İslam Devleti varlığının temelini atmıştır.

Bunun üzerine Musa bin Nusayr, Tarık bin Ziyad’ı Endülüs’e gidecek birliklerin kumandanlığına tayin etti. 7000 kişiden oluşan ordunun büyük çoğunluğu Berberiler’den meydana geliyordu. Sebte’den gemilerle İspanya’nın en güneyindeki Calpe bölgesine ulaşan Tarık, fetihten sonra kendi adıyla anılacak olan Cebelitarık’ta 28 Nisan 711 tarihinde karargah kurdu.

Editör: TE Bilisim