Furkan Benli / Özel Haber

Her taşın altından Türkiye karşıtı bir eylemleriyle ortaya çıkan BAE’nin geçtiğimiz günlerde Erdoğan’la sürpriz olarak nitelendirilen bir görüşme gerçekleştirmesi tüm dikkatleri Türkiye ve BAE’nin üzerine çekti. Tüm icraatlarını gizli bir şekilde gerçekleştiren BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnun bin Zayed’in Erdoğan’la görüşmesi ise toplantıda neler konuşulduğuna dair büyük merak uyandırdı. Türkiye düşmanlığıyla bilinen BAE’nin Türkiye ile görüşmeye karar verdiren sebep neydi? Bu soru henüz cevabı bulunamayan bir soru olarak gündemdeki yerini koruyor. Kritik toplantıya dair ise yeni detaylar konuşulmaya devam ediyor. Yankısını sürdüren Erdoğan-Tahnun görüşmesine dair Katar’lı bir kaynak çarpıcı detaylar açıkladı.

GÖRÜŞMENİN PERDE ARKASI

“Tahnun’un Türkiye ziyaretinin perde arkası” ifadeleriyle sürpriz toplantının detaylarını anlatan “Radi’ul Katari” isimli sosyal medya hesabı detayları şu ifadelerle anlattı: Tahnun, ABD pasaportu taşıyan Yahudi bir işadamı ( Hakan Fidan ve Tahnun görüşmesini ayarlayan arabulucu kişi) ile birlikte, çarşamba sabahı, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın koordinesinde Türkiye’ye geldi. Tahnun’un ısrarı sonucu Hakan Fidan, Erdoğan-Tahnun görüşmesini ayarladı. Hakan Fidan ve Tahnun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti. Fidan-Tahnun arasında irtibatı sağlayan arabulucu Yahudi ise ilk görüşme mekânında kaldı. Erdoğan o sırada Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmet’le görüşmedeydi.

2.5 SAAT BEKLEDİ 15 DAKİKA GÖRÜŞTÜ

Tahnun, Erdoğan’ın Ahmet ile görüşmesinin bitimine kadar 2 buçuk saat Erdoğan’la görüşmeyi bekledi. Erdoğan, Abiy Ahmed ile görüşmesinin ardından Tahnun'u kabul etti ve görüşme en fazla 15 dakika sürdü. Katarlı kaynak, Erdoğan'ın görüşme sırasında Tahnun'un “BAE’nin 15 Temmuz’a verdiği desteğe ve Türkiye’ye karşı kirli oyunlarına rağmen görüşmeyi kabul ettiğini” yüzüne vurmak istediğini söyledi. Tahnun, görüşme sonrası Hakan Fidan’la ilk görüşme yerine geri döndü. Fidan'la iki gün süren görüşmeler sonrası Tahnun, perşembe akşamı özel uçağıyla Türkiye’den ayrıldı.

15 TEMMUZ, PKK, LİBYA, PEKER...

Tanhun, Hakan Fidan’la görüşmesini sağlayan Yahudi iş adamına çok güveniyordu fakat Fidan onn güvenlik nedeniyle toplantılara katılmasına izin vermedi. Tahnun’la gerçekleştirilen görüşmelerde Katar ablukası, Türkiye’nin maruz kaldığı kirli planlar ve 15 Temmuz darbesi konuları konuşuldu. Bu konulara ek olarak Etiyopya, Libya, BAE’nin Suriye’deki PKK/YPG’ye ve Esed militanlarına olan desteği, Türkiye’nin ulusal güvenlik meselelerinden olan Gülen örgütü ve BAE’ye kaçan mafya lideri Sedat Peker’e olan desteği de konuşuldu.

BAE, SEDAT PEKER'İ TÜRKİYE'YE TESLİM EDECEK

“Radi'ul Katari” hesabı tüm bu detayları aktarırken görüşme sonucunda BAE’nin Türkiye’nin tüm taleplerini kabul ettiğini, BAE'nin Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atmayacağına dair söz vermesinin yanı sıra bir güvenlik anlaşmasının da imzalandığını belirtiyor. Hesap bir kaynaktan aktardığı bilgiye göre, Tahnun’un Sedat Peker ve Gülen'in dosyaları da dahil olmak üzere Fidan'ın tüm isteklerini kabul ettiğini ifade ederek Sedat Peker’in ve darbeci 3 FETÖ’cü subayın Türkiye’ye teslim edileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim