Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ve Karadağ'daki resmi ziyaretlerini tamamlayarak yurda döndü. Aralarında Diriliş Postası Yazarı Murat Özer'in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'a yönelik atılacak adımlar arasında "Libya" modeli bir anlaşma olabileceğini söyledi.

Murat Özer’in “Afganistan’da güvenlik ve istikrarın sağlanmasında Türkiye'nin yeni kurulacak hükümete nasıl bir desteği olabilir? Türkiye’nin öncülüğünde Afganistan’ın komşuları olan Pakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan'ın da olduğu bir süreç işletilebilir mi?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şu cevabı verdi: “Biz burada süreci dikkatle takip etmeliyiz. Bir defa kesinlikle Taliban'ın devlet olma veya devlet yönetme noktasındaki duruşu nedir, bunu göreceğiz. Türkiye olarak bizim derdimiz şu; Afganistan süratle toparlanmalıdır. Artık Afgan halkı bu kadar yükü çekemez. Ortada 40 milyona yakın bir nüfus var. Devasa bir ülke var. Biz Afganistan'ın birliğine, beraberliğine her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki Afganistan tarafından da bu anlamda o yaklaşımı görelim.”

Derdimiz problem çözmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin buraya Libya benzeri bir anlaşma ile dönme ihtimali var mı? sorusu üzerine ise, "Libya gibi bir anlaşma yapmak mümkün değil diyemem. Aynı tür bir anlaşmayı yaparız. Yeter ki aynı şekilde karşımızda bir muhatap bulalım. Eğer aynı şekilde bir muhatap karşımızda olursa niye öyle bir anlaşma yapmayalım? Bizim derdimiz problem çözmek” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim