Üniversite 2021 boş kontenjan belli oldu mu? Ek yerleştirme için kaç kişilik kontenjan var? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) göre öğrenci alan üniversite taban ve taban puanlarını açıkladı. ÖSYM'nin internet sitesinden, 2021 yılı merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim kurumlarının ön lisans ve lisans taban puanları ile en büyük puanlara ulaşılabiliyor. Peki, Üniversite 2021 boş kontenjan belli oldu mu? Ek yerleştirme için kaç kişilik kontenjan var? İşte Ön lisans (2 yıllık) ve lisans (4 yıllık) üniversite taban puanları listesi

ÜNİVERSİTE 2021 BOŞ KONTENJAN BELLİ OLDU MU?

YKS taban puanları ve üniversite boş kontenjanları merak ediliyordu. YKS ek tercihlerinden önce bu kontenjanlar açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinden, 2021 yılı merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim kurumlarının ön lisans ve lisans taban puanları ile en büyük puanlara ulaşılabiliyor.

Kesinleşmiş tablo şeklinde boş kontenjan sayısı ise önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından ilan edilecek.

LİSANS TABAN VE TAVAN PUANLARI İLE BOŞ KONTENJANLAR

ÖN LİSANS TABAN VE TAVAN PUANLAR İLE BOŞ KONTENJANLAR

EK YERLEŞTİRME İÇİN KAÇ KİŞİLİK KONTENJAN VAR?

Kontenjanların belli olması ardından ÖSYM Başkanı Hali Aygün, ek yerleştirme sürecine yönelik paylaşımda bulundu. Aygün; "Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karara göre bu seneye özel ikinci ek yerleştirme yapılacak. Ek Yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek." ifadelerini kullandı.

Yükseköğretim programlarının 2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Editör: TE Bilisim