Taliban’ın yönetime gelmesiyle birlikte ülke idaresinin hangi sistemle olacağı merak konusu olmaya başladı.

Süreci ülkenin tüm taraflarıyla yürütmek isteyen Taliban, siyasi otoritenin şekillenmesi için görüşmeleri sürdürüyor.

AHUNDZADE, TOPLANTIYA BAŞKANLIK ETTİ

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Kandahar’da Afganistan İslam Emirliği Liderlik Konseyi toplantısının gerçekleştirildiğini açıkladı. Toplantının üç gün sürdüğünü ve Kandahar’da gerçekleştiğini belirtti.

Toplantıya ise dikkat çeken bir isim başkanlık etti. Gizliliğiyle dikkatleri üstüne çeken Taliban Lideri Molla Hibetullah Ahundzade’nin konsey toplantısına başkanlık ettiğini sözcü Zebihullah açıkladı.

Geçtiğimiz cumartesi başlayan toplantının 30 Ağustos Pazartesi günü son bulduğunu ifade eden Mücahid, üç gün süren toplantıda ülkenin güncel siyasi, güvenlik ve sosyal sorunlarının ayrıntılı olarak ele alındığını belirtti.

ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Öte yandan toplantıda mal ve tesislerin korunması, halka iyi muamele ve kolaylıkların sağlanması ile ülkede yeni bir İslami hükümetin kurulması konularında bir takım kararların alındığını belirten Mücahid, gerekli istişarelerin yapıldığını ve toplantının sonunda, İslam Emirliği Başkanı Ahundzade’nin konsey üyelerine hitap ettiğini söyledi.

Ahundzade, toplantıda kapsamlı talimatlar verdiği ve herkesin sorumluluklarının farkında olmasını gerektiğini söylediği belirtiliyor.

Taliban’ın sırra kadem basan lideri: Molla Hibetullah Ahundzade haberini okumak için  TIKLAYINIZ.

Taliban sözcüsü ortaya çıkacak demişti! Ahundzade’nin dün çekildiği iddia edilen fotoğrafı

Editör: TE Bilisim