Bolulu Hamza Mercimek MasterChef 2021'in favori adayları arasında yer alırken izleyicilerin de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Hamza Mercimek'in yaş, boy, kilo, memleket ve aşçılık deneyimi takipçileri tarafından merak edilerek sıkça araştırılıyor. Başarılı sunumlarının yanında uyumlu kişiliğiyle de dikkati çeken MasterChef Hamza nereli, nerede çalışıyor? MasterChef Hamza kimdir, kaç yaşında, boyu kaç? Merak edilen detaylara haberimizden erişebilirsiniz...

MasterChef Hamza nereli, nerede çalışıyor? MasterChef Hamza kimdir, kaç yaşında, boyu kaç?

MasterChef Hamza, 1996 tarihinde İstanbul Kadıköy’de dünyaya geldi. Bolu Mengenlidir ve yarışmaya İstanbul’dan katılmaktadır.

Şu anda 25 yaşında olan Hamza, iki kardeştir. Ve kardeşi de aşçıdır. Liseyi Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde okudu. Yaşantısını İstanbul Ümraniye’de sürdürmektedir.

Ailesinin de yemekle uğraştığını ifade eden Hamza Mercimek, Karaköy’de Berlin Line Karaköy isimli bir mekanda şef olarak çalışıyor.

Dedelerinden aldığı aşçılık mesleğini ileri noktalara taşımak ve Anadolu’nun lezzetlerini dünyaya duyurmak için her daim çalışmalar yapmaktadır.

2020’de World Food İstanbul’un düzenlediği yarışmada asma yaprağında barbun yemeği ile ‘En Yaratıcı Tabak’ ödülünü aldı.

Hamza Mercimek, Instagram'da "@hamzamercimekk" kullanıcı adı ile paylaşım yapıyor.

Editör: TE Bilisim