Uluslararası öğrencilik çalışmalarına 2004 yılında Sosyal Araştırmalar ve Kültürlerarası Dayanışma Derneği (SADER) kimliğiyle başladığımız ilk günden, birçok derneğin kurulmasına öncülük ederek federasyon yapısını kazandığımız 2012 yılına ve bugüne kadar geçen süreçte büyük emek ve çabaları olan kurucu başkanımız Dr. Mehmet Ali Bolat, bugün gerçekleşen Genel Kurul ile görevini Doç. Dr. Osman Akgül’e devretti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kurulumuz, Tanzanyalı öğrencimiz Omar Muhammed Adam’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Divan Başkanımız ve Divan Heyetimizin koordinesinde yürütülen Genel Kurulumuzda delegelerimiz oylarını kullandı ve yeni Yönetim Kurulu Başkanımız olarak Doç. Dr. Osman Akgül seçildi. UDEF Başkanımız Akgül yaptığı teşekkür konuşmasında UDEF olarak yürüttüğümüz uluslararası öğrenci çalışmalarının genelde dünya, özelde Türkiye çapındaki önemini vurgulayarak, "Bizler bir mücadelenin içerisindeyiz, dünya saadet bulsun, yoksulluk dünyadan kalksın, adalet hakim olsun istiyoruz. Bunların yapılmasının en önemli yöntemlerinden biri de kuşkusuz öğrenci çalışması.

Biz yoksulluğu önlemeye çalışırken, sistem 10 kişiyi yoksullaştırıyor. Yaptığımız öğrenci çalışmasının, adaletsizliği, yoksulluğu engellemek için en önemli çalışma olduğunu görüyorum. Yetiştirdiğimiz, dokunduğumuz her bir kardeşimiz, kendi toplumunu, kendi ailesini uyandırdığı ve kalkındırdığı müddetçe bizim bu faaliyetlerimiz kat ve kat artacaktır." diye konuştu. Başkanımız Akgül, görevi devraldığı kurucu Başkanımız Bolat’a UDEF’e sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederken başkanlığın kendisine devriyle büyük bir sorumluluk üstlendiğinin farkında olduğunu ifade etti.

Kurucu Başkanımız Dr. Mehmet Ali Bolat ise yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı’ndan devletin kamu kurum ve kuruluşlarına kadar UDEF’imizin uluslararası öğrenci çalışmalarına destek olan her kurum-kuruluş ve kişiye teşekkürlerini ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ediyorum, çünkü kendisinin programlarımıza katılmasıyla uluslararası öğrenci algısı çok daha doğru kabul edilmeye ve gündeme gelmeye başladı. Bize destek olan tüm bakanlıklarımıza kamu kurum ve kuruluşlarımıza da çok teşekkür diyorum. Bu hayırlı çalışmaya destek oldular, önümüzü açtılar. Türkiye'de en önemli problem, uluslararası öğrenci varlığının kabul edilmemesiydi, biz bunu kabul ettirdik. İkincisi, yanlış bir tanım vardı. Yabancı öğrenci yok, uluslararası ve misafir öğrenci var. Bu kavramı da tüm Türkiye'de kabul ettirdik." dedi. Bolat, yeni UDEF başkanına ve yönetimine kolaylıklar dilerken, UDEF’imizin uluslararası öğrenci çalışmalarına destek ve katkıda bulunmaya her vakit devam edeceğini söyleyerek sözlerine son verdi.

Genel Kurulumuza katılım gösteren STK’ları temsilen İHH İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hüseyin Oruç Bey yaptığı konuşmada UDEF’in yüklendiği misyonun önemini ve gelecek dönemde kat edeceği büyük aşamayı vurguladı.

Konuşmaların akabinde hediye takdimine geçildi. Bu kapsamda UDEF’imizin çatısı altında yer alan yurt içindeki 68 derneğimizin isminin işlendiği tablo ve UDEF küresi, UDEF Başkanımız Doç. Dr. Osman Akgül tarafından kurucu başkanımız Dr. Mehmet Ali Bolat’a takdim edildi. Ayrıca yönetim kurulunda, hanımlar komisyonunda ve bölge başkanlığında görev alarak UDEF’e kıymetli katkılar sağlayan yöneticilere, İHH Mütevelli Başkan Vekili Hüseyin Oruç Bey’e ve kurucu başkanımız Dr. Mehmet Ali Bolat’ın eşi Ayşe Hanım’a hediyeleri takdim edildi.

Federasyon üyesi derneklerimizin belirlemiş olduğu delegeler ile derneklerimizin yönetimlerinin yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi, üniversite, STK ve basın mensubunun katılım sağladığı Genel Kurul programımız, yapılan duanın ve geniş katılımlı fotoğraf çekiminin ardından nihayete erdi.

 

Editör: TE Bilisim