Türkiye sınırlarını aşıp dünya çapında birçok ülkede ilgiyle izlenen fenomen tarih dizisi Kuruluş Osman, yeni sezon oyuncularıyla adından söz etirmeye başladı. Yakında yeni bölümüyle ekranlara geri dönecek olan Kuruluş Osman yeni oyuncuları merak edilirken, sanatçıların biyografisi şimdiden araştırılıyor. Yeni sezonda kadroya dahil olan isimlerde biri de yetenekli oyuncu Burak Alp Yenilmez oldu. Dizi takipçileri oyuncunun yaşam öyküsünü merak ediyor. Peki, Burak Alp Yenilmez kimdir, kaç yaşında, boyu kaç? Kuruluş Osman'a gelen Burak Alp Yenilmez aslen nereli, hangi dizilerde oynadı? Merak edilen detaylara yazımızın devamından erişebilirsiniz...

Burak Alp Yenilmez kimdir, kaç yaşında, boyu kaç? Kuruluş Osman'a gelen Burak Alp Yenilmez aslen nereli, hangi dizilerde oynadı?

Burak Alp Yenilmez, 20 Nisan 1991 tarihinde İzmir Konak ilçesinde dünyaya gelmiştir. 

Baba tarafı aslen Ordulu olan genç oyuncu, 5 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınmıştır.

Ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez'in oğlu olan Burak Alp Yenilmez, ilköğrenimini Sarıyer İlköğretim Okulu'nda, lise öğrenimini ise Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi'nde görmüştür.

Lisans öğrenimini Beykent Üniversitesi Sahne Ve Gösteri Sanatları bölümünde tamamlayan Yenilmez, halen medya sektöründe yönetmen ve oyuncu olarak kariyerini sürdürmektedir.

Oyuncu hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

FİLMOGRAFİ;

The İmam- Tarık (2005) Sinema Filmi

Kınalı Kuzular- Hasan (2006) Dizi

Kınalı Kuzular- Ali (2006) Dizi

Dur Yolcu- Ahmet (2008) Dizi

Sevdam Gözlerinde Kaldı- Zafer (2016) Sinema Filmi

Mehmetçik Kutül- Amare- Hasan ( 2017-2018-2019)

TRT 1 ‘’ Başkan’’ Belgeseli – Yardımcı Yönetmen

TRT TÜRK ‘’Şüheda’nın İzinde’’ TV Programı - Yardımcı Yönetmen

TRT AVAZ ‘’Türkiye’de Türk Dünyası’’ TV Programı

‘’Üstad’’ Tiyatro Oyunu- Necip Fazıl Kısakürek karakteri

Burak Alp Yenilmez, yakında yeni sezon bölümleriyle ekranlara dönecek olan Kuruluş Osman oyuncu kadrosuna dahil olmuştur.

Editör: TE Bilisim