Dijital Türk Lirası nedir, ne demek? Dijital Türk Lirası nasıl satın alınır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Dijital Türk Lirası ile ilgili açıklama Merkez Bankası tarafından yapıldı. Dijital paralar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile ikili mutabakat zabıtları imzalanarak Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu oluşturulduğu açıklandı. Peki, Dijital Türk Lirası nedir, ne demek? Dijital Türk Lirası nasıl satın alınır? İşte tüm detaylar…

DİJİTAL TÜRK LİRASI NEDİR, NE DEMEK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dijital lira denemeleri ve geliştirme süreci için ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile mutabakat zaptı imzaladığını duyurdu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası; ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile ikili mutabakat zabıtları imzalayarak “Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu” oluşturdu.

Elde edilen sonuçlar doğrultusunda daha yaygın ve geniş katılımlı pilot testlerin gerçekleştirileceğini ve ileri aşama fazlara geçileceğinin altını çizen TCMB, blok zincir teknolojisi, dağıtık yapıların ödeme sistemlerinde kullanımı, anlık ödeme sistemleri ile entegrasyon gibi başlıklarda testlerin yapılacağını söyledi. Yapılan açıklamada, ‘TCMB'nin, dijital Türk lirasının tedavülüne yönelik almış olduğu nihai bir karar yoktur. Tüm çalışmalar deneysel AR-GE faaliyetleri ilkelerince yürütülmektedir. Farklı teknolojik alternatiflerin kapasite ölçümleri tamamlandıktan ve mimari kurguların denemeleri sonuçlandırıldıktan sonra, mevcut teknolojilerin dijital Türk lirasına ilişkin iktisadi, hukuki ve mali gereksinimleri karşılayıp karşılayamadığının tespiti amaçlanmaktadır.

Birinci faz sonuçları, testlerin tamamlanmasını müteakiben 2022 yılında kamuoyu ile paylaşılacaktır.’ denildi.

DİJİTAL TÜRK LİRASI NASIL SATIN ALINIR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dijital lira denemeleri ve geliştirme süreci için ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile mutabakat zaptı imzaladığını duyurdu.

Dijital paranın satın alma işlemleri hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı. Dijital Platformun pilot testleri sonrasında satışların beklenmesi muhtemel. Konuyla ilgili açıklama yapıldığında haberimizden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim