MasterChef 2021'de boy gösteren adaylardan biri olan Tunahan Ak, ilk turlarda şefleri ve izleyiciyi gülme krizine sokmuştu. Tunahan'ın başarılı sunumları da takdir toplarken izleyiciler MasterChef Tunahan kaç yaşında, aslen nereli? MasterChef Tunahan'ın boyu kaç ve ne iş yapıyor? sorularının yanıtını merak ediyor. Barbunya'dan profiterol sunumuyla oldukça beğeni toplayan MasterChef Tunahan yarışmanın en genç adaylarından beiri. Peki, MasterChef Tunahan kaç yaşıjnda, aslen nereli? MasterChef Tunahan'ın boyu kaç ve ne iş yapıyor? Bilgiler haberde.

MasterChef Tunahan kaç yaşıjnda, aslen nereli? MasterChef Tunahan'ın boyu kaç ve ne iş yapıyor?

MasterChef Türkiye 2021 ana kadrosuna giren isimler arasında yerini alan genç yarışmacı Tunahan Ak, henüz 20 yaşında ve aslen Bulgaristan göçmeni olup kütük olarak Bursalı.

İzmit doğumlu olan Tunahan Ak, yarışmaya İstanbul’dan katılıyor.

Tunahan, hayatında bir değişiklik olsun istediğini ve MasterChef Türkiye’ye katılmanın da iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

14 yaşına kadar İzmit’te ailesiyle beraber yaşadı. Aşçılık lisesi mezunu olan Tunahan Ak, Bolu’da 4 sene yatılı okumuş. İki senedir İstanbul’da yaşayan Tunahan Ak, bir yıldır Kadıköy’de çikolata imalathanesinde çalışıyor.

Lise zamanı Müjdat gezen sanat merkezinde tiyatro eğitimi alıp sonrasında Kadıköy craft tiyatro da bir oyunculuk atölyesinde eğitim aldım. Üniversiteye hazırlanırken bir TV programına (MasterChef) katılıp hayatımın yönünü değiştirdiğini belirtiyor.

MasterChef Tunahan'ın eleme turunda herkesi kahkahaya boğan anları!

Tunahan Ak ile şefler arasındaki diyaloglar, izleyenleri kahkahaya boğdu. Mehmet şefin “Eti nasıl pişirmek istedin?” sorusuna “Tavada” şeklinde cevap vermesi Danilo şef ve Somer şefi çok güldürdü. Mehmet şef, derece olarak demek istiyorum deyince Tunahan’ın 60 derece cevabı iki şefe kahkaha attırdı. Mehmet şef, bu cevaplar karşısında “Kamera şakası falan değilsin dimi” diyerek tepki verdi.

MasterChef Tunahan'ın Instagram adresi

MasterChef Türkiye izleyicileri, ana kadroya giren Tunahan Ak’ın Instagram hesabı başta olmak üzere sosyal medya hesaplarını merak ediyor. “ttunahanak” kullanıcı adıyla Instagram’da yer alan Tunahan Ak’ın şu an 188 bin takipçisi var.

Ana kadroya nasıl seçildi?

Tunahan Ak, yarışmanın ilk eleme turunda tatlı patates yatağında bonfile yemeği ile ünlü şeflerden iki evet aldı. Somer şefin hayır dediği Tunahan Ak, sonraki tura geçmeyi başarmıştı.

MasterChef Türkiye’de üçlü düelloda Mehmet Şef’in imza yemeği olan ciğerli taze kabak çorbasının istendiği yarışmacılar Azadeh, Tunahan ve Mehmet, verilen sürede en lezzetli çorbayı yapabilmek için mücadele verdile ancak turu geçen isim Tunahan Ak oldu.

Final turunda ise yarışmacılardan basmati pilav ile birlikte Tayland usulü köri soslu ördek yapmaları istendi. Tunahan Ak ile turu geçen isimler Ateş, Mete, Umutcan, Sergen oldu.

Yaratıcılık oyununda verilen ana malzeme ise barbunya oldu. Bu bölümde yaptığı barbunyalı profiterol ile en iyi tabağı çıkarıp ana kadroya giren beşinci isim Tunahan Ak oldu.

Editör: TE Bilisim