Ortaya koydukları dizilerle son zamanların çıkış yapan televizyon kanallarından TRT 1 bu sefer de muhteşem bir diziyle seyircinin karşısına çıktı. Engin Altan Düzyatan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Melisa Babadağ ve nice oyuncunun rol aldığı Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi büyük ilgi görüyor. Henüz ilk bölümünün ilk dakikalarında Google ve çeşitli arama motorlarında trend konu olmayı başaran dizinin oyuncuları ve konusu en çok konuşulan konu oldu. Osmanlı Devleti’nin efsanevi gemicileri Barbaros kardeşlerin hikayesini anlatan dizi Türkiye’deki dizi sektöründe çığır açacak gibi görünüyor. Peki, müziği, senaryosu ve kurgusuyla bambaşka bir dizi olan Barbaroslar dizisi oyuncuları kimler? TRT 1'deki Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinin konusu nedir? İşte bütün detaylar…

BARBAROSLAR DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER? TRT 1'DEKİ BARBAROSLAR AKDENİZ'İN KILICI DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

TRT 1'in reytingleri altüst etmesi beklenen ve adından oldukça söz ettirecek yeni projesi Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisi yeni bölümüyle ekranlarda yerini aldı. Bu kapsamda ilk bölümle birlikte en çok oyuncular ve dizinin konusu merak edildi. İşte detaylar...

Senaristi Mustafa Burak Doğu olan ve yönetmen koltuğunda Doğan Ümit Karaca'nın oturduğu Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinin oyuncu kadrosu şöyle:

Engin Altan Düzyatan (Oruç Reis)
Ulaş Tuna Astepe (Barbaros Hayrettin Paşa)
Pelin Akil Altan
Yetkin Dikinciler
Caner Topçu
Bahadır Yenişehirlioğlu
Yiğit Özşener
Devrim Evin
Gülcan Arslan
Melis Babadağ

TRT 1'DEKİ BARBAROSLAR AKDENİZ'İN KILICI DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

TRT 1'de ilk bölümüyle dizi hayatına başlayan Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı, Osmanlı Devleti'nin deniz aşırı seferlerinde unutulmaz zaferlere imza atmayı başaran, Kızılsakal lakaplı Barbaros Hayreddin Paşa'nın hayatını anlatmaktadır. Devletin kaptan-ı deryası olan Hayreddin Paşa, Akdeniz'de Osmanlı üstünlüğünü sağladı. Tüm Akdeniz kıyılarını egemenlik altına alan Oruç Reis'in en büyük destekçisi, kardeşi Barbaros Hayreddin Paşa oldu.

Barbaros Hayreddin Paşa'nın asıl adı Hızır Reis'tir. Ona ''dinin hayırlısı'' anlamına gelen Hayreddin adını, Osmanlı Devleti'ne yaptığı hizmetlerden dolayı Padişah Yavuz Sultan Selim verdi. Barbaros ismi ise, aslında ağabeyi Oruç Reis'e aittir; ancak onun ölümünden sonra Hayreddin Paşa tarafından da kullanılmıştır. Bu ismin verilmesinin sebebi de, Oruç Reis ve diğer kardeşlerinin kızıl renge çalan sakallarının olmasıdır: Barba, ''sakal''; rossa ise ''kızıl'' anlamına gelmektedir.

Editör: TE Bilisim