Hz. Peygamber’in (S.A.V) övgüsüne mazhar olmuş, İstanbul’u fethetmek için 80’li yaşlarında sefere çıkıp şehit olan Ebu Eyyüb el-Ensari’nin ve pek çok Sahabe-i Kiram’ın medfun bulunduğu şehrin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anayasa’yı çiğneyerek İBB Tesisleri’nde alkol satışına başladı. CHP zihniyetinin izin vermesiyle en az 250 bin şehidin toprağa düştüğü Gelibolu Yarımadası’nda da neredeyse alkol satmayan işletme kalmadı. Çanakkale gibi CHP tarafından yönetilen Gelibolu’da namazgâhın bahçesinde bile belediye izniyle alkol satılıyor.

DİNİ DEĞERLERİ HEDEF ALIYORLAR

ŞEB-i Arus töreninde Kur’an-ı Kerim’i Türkçe okutan, 2 binden fazla şehidimizin kanıyla ilan edilen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Avrupa’dan ithal Vals gösterisiyle kutlatan Ekrem İmamoğlu, toplumun değerlerini bir kez daha hedef aldı. İBB tesislerine 27 yıl sonra ilk kez alkol girdi. Gazhane Tesisi’nde düzenlenen konsere katılanlara İBB’nin onayıyla içki satıldı. Konser sonunda Gazhane’nin etrafı alkol şişeleriyle doldu.

ANAYASA ‘ALKOLDEN KORU’ DİYOR

İMAMOĞLU’NUN İBB’ye ait olan ve içerisinde çocuk atölyesi gibi alanların da bulunduğu Gazhane Tesisi’nde alkol satışına izin vermesi halkın tepkisini çekerken, hukukçular İBB’nin Anayasa’yı çiğnediği konusunda hemfikir. Anayasa’nın 58. maddesinde “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır” hükmü yer alıyor.

-25 yıl sonra gençleri alkolle zehirlediler

Gazhane’deki skandal toplumsal infiale sebep olurken, fondaş medya ve CHP yandaşları neden başka marka alkolün satılmadığını sorgulayacak kadar ileri gitti.

***

Çanakkale şehitlerine hakaret

İSTANBUL’da milli ve manevi değerleri tahrip eden CHP, 250 bin vatan evladının, toprağın her karışını kanıyla suladığı Gelibolu Yarımadası’nda da alkol rezaletini sürdürüyor. Binlerce şehidin yattığı yarımadanın hemen her noktasında CHP’li Gelibolu Belediyesi’nin izniyle işletmelerin büyük bir bölümü alkollü şekilde hizmet veriyor.

***

Tarihe saygısızlık

Gelibolu’daki Fener Meydanı’nda bulunan yaklaşık 704 yıllık Azaplar Camii de CHP zulmüyle karşı karşıya. Osmanlı ordusunun sefere çıkmadan önce ibadet ettiği namazgâhın bahçesindeki tesiste Gelibolu Belediyesi’nden ruhsatlı olarak alkollü restoran işletiliyor.

Editör: TE Bilisim