TV8'de yayınlanan MasterChef Türkiye 2021 yarışma adaylarından Tahsin Küçük'ün yaşam öyküsü ve yaş, boy, meslek, memleket bilgilerinin yanında aşçılık konusundaki deneyimini ve eğitimini merak eden izleyiciler, "MasterChef Tahsin aslen nereli, ne iş yapar? MasterChef Tahsin kimdir, kaç yaşında ve boyu kaç?" araştırmaları yapıyor. MasterChef Tahsin hem sunumları hem de eleştirel yorumlarıyla tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Peki,MasterChef Tahsin aslen nereli, ne iş yapar? MasterChef Tahsin kimdir, kaç yaşında ve boyu kaç? Bilgiler yazımızda.

MasterChef Tahsin aslen nereli, ne iş yapar? MasterChef Tahsin kimdir, kaç yaşında ve boyu kaç?

Henüz 23 yaşında olan MasterChef Tahsin Küçük, 10 yaşından itibaren mutfakla iç içe olduğunu belirtti. 

Babası sayesinde iş hayatına erkenden başlayan, aslen Trabzonlu olan Tahsin Küçük, yarışmaya ise Kocaeli'den katılıyor.

Mutfağın yanı sıra birçok dans çeşidine ilgi duyan Tahsin Küçük, gastronomi mezunu. 

MasterChef Tahsin Küçük Instagram adresini "@tahsinkucukofficial" sayfası üzerinden kullanmaktadır.

MasterChef Tahsin ne iş yapar?

Tahsin Küçük, istediği mesleklerin hiçbirine babasının sıcak bakmadığını ve bir gün babasına yemek yaptığını, babasının bu yemeği yedikten sonra 'Ellerine sağlık oğlum, sen bunu meslek olarak yapmalısın' sözler üzerine harekete geçerek ailesinin de desteğiyle kariyerine başlamış. 13 yaşında mutfağa bulaşıkçı olarak girdiğini söyleyen Tahsin, 10 yıldır bu sektörde yer aldığını söylemektedir.

2015 yılında Ver Fırına isimli yarışma programına 17 yaşındayken katılan ve internetten öğrendiği tarifler ile bu yarışmada iyi bir derece yakaladığını aktaran MasterChef Tahsin, burada yakaladığı başarının gücüyle üniversite yıllarında da pek çok yarışmaya katılarak derece elde ettiğini belirtmektedir.

Eğitim hayatı boyunca Türkiye'nin önde gelen şefleriyle birlikte çalıştığını söyleyen Küçük, 'çok iyi projelerde yer aldım' diyor. Mezuniyetiyle birlikte menüsünü hazırladığı 2 restoranda sosları ve reçeteleriyle, satılabilir yemek zincirine yeni oluşumlar kazandırdığını aktaran Tahsin Küçük, Türk televizyonlarında bulunan gündüz kuşağı yemek programlarında da yemek editörü olarak görev yaptığını ifade ediyor.

Editör: TE Bilisim