CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci ve belgesel yapımcısı Günel Cantak’ın ‘Bay Kemal ve İttifakları’ belgeselinde Kürt sorunu ve HDP’ye ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

2015 yılında HDP’nin Meclis’e girmesini sağladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Kürt Sorununu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla biz bu sorunu çözebiliriz” açıklamasında bulundu.

‘MEŞRU ORGAN DEĞİL’ ÇIKIŞI

“Devleti İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu’nun sözlerine HDP’li Sezai Temelli’den yanıt geldi. Temelli, Kılıçdaroğlu’nun aksine çözüm adresi olarak skandal ifadelerle PKK elebaşını gösterdi.

SKANDAL YANIT GELDİ

Kılıçdaroğlu’nun çıkışına yanıt HDP’den skandal yanıt geldi. HDP’li Sezai Temelli, çözüm için PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı adres gösterdi. Temelli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kürt sorununun yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP’dir” dedi. HDP’li Temelli sonraki ifadesinde, çözüm için PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a gidilmesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim