TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Doğan, HÜRJET’in planlanan uçuş tarihini açıkladı. Doğan yaptığı açıklamada “Hedefimiz, HÜRJET’in 18 Mart 2023’de ilk uçuşunu yapması.” ifadelerini kullandı.

“HEDEFE ULAŞACAĞIZ”

İşte Atilla Doğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Artık uçağın parçalarını görmeye başladık. Yavaş yavaş uçağın bir araya geldiğini görüyoruz. Bu hepimiz için heyecan verici. Özellikle uçağı tasarlayan mühendisler için çok heyecan verici. Hedefimiz, HÜRJET’in 18 Mart 2023’de ilk uçuşunu yapması. Bu hedefi tutturabilmek için arkadaşlarımız yoğun bir çaba sarf ediyor. Hem tasarım ekibimiz, hem de üretim ekibimiz bu hedefi tutturabileceğimize inanıyoruz.

TESLİMAT 2025’TE

Bu bir öz kaynak projesi. Yönetim kurulundan aldığımız yetki, iki tane prototip uçağının yapılması yönündeydi. Birinci uçağımız 18 Mart 2023’de ilk uçuşunu gerçekleştiriyor olacak. Ana hedefimiz ise 2025’te bu uçağı Hava Kuvvetlerimize teslim edebilir hale getirmek. Amacımız, bu ürünü Hava Kuvvetlerimizin hizmetine sunmak. Ne zaman ihtiyaçları olursa bu uçağı hazır hale getirmek istiyoruz. 

HÜRJET'İN ÖZELLİKLERİ NELER?

Editör: TE Bilisim