Dune: Çöl Gezegeni ne zaman çıkacak? Dune filmi ne zaman vizyonda olacak? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Bu sene heyecanla beklenen filmler arasında Timothée Chalamet ve Zendaya’nın ‘Dune’ filmi yer alıyordu. Frank Herbert’in 1965 yılında yazdığı ‘Dune’ roman serisinin ilk kitabından uyarlanan film, fantastik bir dünyayı konu alıyor. Peki, Dune: Çöl Gezegeni ne zaman çıkacak? Dune filmi ne zaman vizyonda olacak? işte tüm detaylar haberimizde…

DUNE: ÇÖL GEZEGENİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bu sene heyecanla beklenen filmler arasında Timothée Chalamet ve Zendaya’nın ‘Dune’ filmi yer alıyordu. Frank Herbert’in 1965 yılında yazdığı ‘Dune’ roman serisinin ilk kitabından uyarlanan film, fantastik bir dünyayı konu alıyor. Evrenin gezegenlere bölündüğü, her gezegenin farklı bir hanedanlık tarafından yönetildiği ve baş yöneticisinin Padishah Emperor olduğu fantastik filmde Atreides hanedanı varisi Paul Atreides karakterine hayat veren Chalamet’e, Zendaya ise genç Fremen Chani olarak eşlik ediyor.

Denis Villeneuve’in yönetmenliğini üstlendiği bu bilim kurgu fantastik filmin ‘Star Wars’ ve ‘Game of Thrones’ gibi serilere öncülük ettiği söyleniyor. Başta 18 Aralık 2020’de vizyona girmesi beklenen film, Collider’ın haberine göre 1 Ekim, 2021’e ertelendi. Pandemi sebebiyle ertelenen filmler listesine eklenen ‘Dune’ filmini izlemek için bir sene daha beklememiz gerekecek.

DUNE FİLMİ NE ZAMAN VİZYONDA OLACAK?

Zendaya ve Timothée Chalamet’in yanı sıra Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Jason Momoa, Stellan Skarsgard ve Javier Bardem’in de yer aldığı yıldız dolu bir kadro ile öne çıkan ‘Dune’ filminin seyirci ile buluşması Warner Bros.’un kararı ile değişti. ‘Wonder Woman 1984’ filminin vizyon tarihini kısa bir süre önce Noel zamanına taşıyan Warner Bros., pandeminin seyircilerin sinema salonlarına gitmesini önlemesi endişesiyle filmlerini erteleme kararı aldı.

Editör: TE Bilisim